USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

ЗМІ дізналися, як у Донецьку бойовики силоміць забирали чоловіків до «армії»

20 Лютого 2022 19:54
У захопленому бойовиками «ДНР» Донецьку працівники так званого «Міністерства державної безпеки» почали масово забирати людей до «армії».

Насильна мобілізація в «ДНР» розпочалася з вул. Максима Козиря (мікрорайон Широкий), пише «Обозреватель» із посиланням на інформацію джерела із захопленого міста.

За його даними, працівники псевдоміністерства заходили у під’їзди будинків, блокували виходи, заходили в усі квартири й забирали до «військкоматів» сіх чоловіків.

«...працівники «МДБ» перевіряють комп’ютери та мобільні телефони людей, яких вони збираються мобілізувати. Бойовики шукають компрометувальну інформацію та листування», – з’ясували журналісти й порадили жителям з проукраїнськими поглядами видалити «компромат».

Читати ще: "Вже добу не їли і не спали«: примусово евакуйованим мешканцям Донбасу не вистачає місць у готелях

У Донецьку повістки приходять навіть людям непризовного віку. У Будьоннівському районі, наприклад, їх надіслали чоловікам віком 65-69 років.
Місцеві жителі розповіли виданню, що окупанти намагаються створити видимість народної підтримки, проте насправді цивільні не хочуть воювати з Україною, до «військкоматів» приходять одиниці.

«Йдеться не про те, що тут всі поголовно за Україну, переважна більшість просто боїться», – сказало джерело видання.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму каналі в Telegram написала, що у захопленому селі Стила Донецької області, в якому живуть етнічні греки, людей примусово вивозили з домівок під приводом «призову» на війну з українською державою. Жителі села звернулися за допомогою до посла Греції в Україні.

Омбудсмен зазначила, що примусова мобілізація заборонена міжнародним гуманітарним правом.

«Мешканцям ОРДЛО надсилаються телефонні повідомлення про необхідність прибуття до військкоматів, а за ухиляння погрожується кримінальною відповідальністю», – розповіла вона.
18 лютого стало відомо, що лідер бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявив про масову евакуацію жителів захопленої частини Донбасу у РФ. Потім журналісти з’ясували, що звернення Пушиліна про евакуацію записане ще до загострення ситуації – 16 лютого.

Згодом – 19 лютого – в «ДНР» запровадили загальну мобілізацію.

Українська сторона не раз стверджувала, що не розглядає силовий варіант розв'язання конфлікту на частині сходу нашої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василий Показати IP 21 Лютого 2022 00:26
Чем больше узнаю подлинной информации о фейковой России и её ущербном народе, тем больше желание проблеваться и вымыть руки с хлоркой.
Фу, як не культурно! Показати IP 21 Лютого 2022 07:24
Нє прийти вночі з поліцаями і прямо з ліжка. Або на роботі на виході. Або в коледжі при отриманні диплома. Де ж це так роблять? В Некраїні.
марго Показати IP 21 Лютого 2022 13:45
у нас в украине при порошенко тоже так хватали мужчин и насильно заставляли идти воевать.
Піс до марго Показати IP 21 Лютого 2022 15:10
Вам погано, чи знову галюни?
Ага до Піс Показати IP 21 Лютого 2022 22:02
Галюны, галюны, вы - приятели мои, как колеса заглотну, так мышей в штанах ловлю.
Володимир до марго Показати IP 22 Лютого 2022 00:06
раджу тобі недомарго придбати бодай мозок мавпи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus