USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ЗМІ назвали генерала ГУР, який зливав секретні дані РФ

7 Серпня 2022 13:09
Встановили особу шпигуна з керівного складу ДКАУ (Державного космічного агентства), якого спецслужби звинувачують у передачі спецслужбам РФ таємної інформації про військову ситуацію в Україні.

Ймовірно, може йтися про В’ячеслава Ониська. За інформацією СБУ, він був заступником голови ГУР МОУ, а згодом працював на різних посадах цього відомства, пише УНІАН.

2019 року Онисько розпочав роботу у структурі ДКАУ на посаді заступника начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ), а з січня 2022 року очолює відділ регіонального розвитку та координації НЦУВКЗ.

«Онисько займав кабінет на восьмому поверсі приміщення ДКАУ (вул. Московська, 8 у Києві), а керівник агентства Володимир Тафтай – на шостому. Перетиналися на нарадах з різних питань» – підтвердив один з працівників ДКАУ, який попросив не називати його імені.

ДКАУ є уповноваженим центральним органом виконавчої влади в державі, що забезпечує реалізацію державної політики у галузі космічної діяльності.

Зокрема, є відповідальним за запуск Україною супутників. 13 січня 2022 року, за місяць до початку воєнного вторгнення РФ до України, ракетою-носієм Falcon 9 (компанії SpaceX) на орбіту було виведено український супутник Січ-2−30.

Супутник розробляли в межах Національної космічної програми України, за виконання якої відповідає ДКАУ.

Відповідно до розслідування видання «Заборона», супутник Січ-2−30 «загубився» у відкритому космосі, так і не передавши на Землю жодного знімка. Але на етапі пошуку партнера для запуску супутника українські можновладці проводили переговори не лише зі SpaceX Ілона Маска, а й із компанією Exolaunch, офіс якої розташований у Німеччині.

Проте її керівний склад переповнено російськими прізвищами, як-от Жанна Медведєва, віцепрезидент із запусків, яка до Exolaunch працювала на Роскосмос.

Переговори про політ саме за участю посередника Exolaunch здійснювалися тоді, коли Онисько працював у ДКАУ. Факт перемовин підтверджував нардеп Дмитро Кисилевський у своєму пості в Facebook 7 квітня 2021 року.

Згідно з повідомленням спецслужби, генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органа та незаконному зберіганні зброї.

При цьому вказано, що співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення РФ, а зараз він перебуває під арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 7 Серпня 2022 14:47
купили все керівництво русліки
Анонім Показати IP 7 Серпня 2022 15:53
В нас, в Україні, всі посади продаються... на жаль. І потім прийшовши хочеться відбити затрачені кошти
Тільки так ! Показати IP 7 Серпня 2022 22:18
Прив'язати спиною до жерла пушки - і "Вогонь !"
Віктор Показати IP 27 Січня 2023 02:18
Я особисто знав цього гандона

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus