USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зміна імені, борги і скандали: що відомо про волинянина, який збирає гроші на благодійний проєкт

28 Вересня 2023 11:56
Змінив прізвище та ім’я, а нині реалізовує масштабний благодійний проєкт. Дивовижні трансформації відбулися із знаним у Рожищі чоловіком на ім’я Анатолій Березовський. Судячи з розповідей місцевих, він був досить скандальною особистістю.

Свого часу люди судилися з ним через реконструкцію квартири. Ще місцеві говорять про те, що чоловік буцімто був по вуха у боргах. Через борги він нібито й змінив прізвище та ім’я. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що у 2018 році Анатолій Анатолійович Березовський офіційно став Адамом Анатолійовичем Харламповичем. А за рік до цього перереєструвався з міста Рожище в село Люб'язь Камінь-Каширського району. Нині чоловік реалізовує масштабний благодійний проєкт, на який разом з однодумцями планує зібрати 173 мільйони гривень.

Як йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», людям, які мають квартири в одному з будинків у Рожищі, свого часу довелося добряче понервувати. Місцевий підприємець Анатолій Березовський, який теж мав тут квартиру, у 2010 році почав її реконструювати.
Чоловік вирішив облаштувати надбудову. ОСББ надало дозвіл на реконструкцію горища над його квартирою під мансардне приміщення, але підприємець порушив домовленості.

«Ми дали дозвіл, щоб він надбудував тільки мансардне приміщення з легких конструкцій, бо будинок уже старий і ми боялися, щоб він не завалився. Він почав щось будувати з цегли. Ми якраз на вихідних були і вони за два дні ще два поверхи зробили. Тож зараз три поверхи бачите», – каже Петро Чуйко.
Він додає, що ОСББ спочатку лояльно поставилося до будівельних експериментів підприємця, аж поки через так звану реконструкцію людям не почало затоплювати квартири.

«Ми ще лояльно ставилися, аж поки він не почав заливати всіх сусідів. Поки двері в сусідки як відчинилися, то не зачинилися. Стіни почали йти, руйнуватися. Бо фундамент слабенький і таку вагу не міг тримати. У нас так само стіни порвало всі. Залив сусідів, вони з мисками на шафах. Ми прибігли до нього, а він виходить сонний. Я кажу: «Слухай, Толік. Ти ж зважай на людей. Ну хоч там якийсь целофан (постелити), щоб не заливало. Люди бояться, щоб їх не затопило, і мисками носять воду». А він каже: «Та пішли ви всі!» Розвернувся й пішов», – пригадує Петро Чуйко.

Люди звернулися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю. Підприємця оштрафували й навіть відкликали дозвіл на будівництво, але він продовжив роботи. Люди пішли до суду. Під час судової тяганини роботи теж не зупинялися.

Місцева влада, прокуратура, виконавча служба, міліція – жителі будинку зверталися куди тільки можна, але марно.

Одного разу приватна охорона Березовського нібито навіть застосувала проти жителів будинку сльозогінний газ і побила їх киями. Люди після цього попросили допомоги в тодішнього голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича. Про інцидент писали ЗМІ.

«Затягування розв'язання нашої проблеми призвело до конфлікту між Березовським і власниками квартир. Щоб мешканці не перешкоджали його незаконному будівництву, він найняв приватну охорону. На наші зауваження до будівельників працівники охорони застосували проти нас сльозогінний газ і завдали гумовими кийками тілесних ушкоджень. Це було останньою краплею, нам увірвався терпець», – скаржилися тоді люди.

Суд першої інстанції жителі будинку виграли. Рожищенський районний суд зобов’язав підприємця знести незаконну надбудову. Але Березовський пішов в апеляцію і виграв її. Виявилося, що в чоловіка є всі дозволи та погодження.

Зараз у квартири і, відповідно, надбудови – інші власники. Вони облаштували у приміщенні магазини.

В інтернеті немає жодного фото підприємця Анатолія Березовського, з яким так довго воювали жителі будинку в Рожищі. Щоправда, глядачі телеканалу «Аверс» після виходу одного з сюжетів поділилися цікавою інформацією. Журналісти спершу не повірили, тому вирішили перевірити все і поїхали в Рожище. Місцеві кажуть, що чоловік справді змінив ім'я та прізвище.

«Березовський? Ой, давно я його не бачила. Не пам’ятаю, чи він у Рожищі є. Не бачила зараз. Не буду обманювати», – каже мешканка будинку Світлана.

Підтвердження інформації про колишні борги знаходимо у судовому реєстрі. На старе прізвище та імʼя є низка судових справ, які стосуються примусового продажу квартири в рахунок погашення боргу перед кредитором. Відповідно до цих даних, позику Харлампович брав ще у 2006 році, суд постановив стягнути з нього 267 тисяч гривень заборгованості.
За даними аналітичної системи YouControl, на старе імʼя було оформлено близько двох десятків виконавчих проваджень щодо стягнення коштів. Наразі всі вони закриті, відповідно богри – погашені.
Адам Харлампович, який донедавна був Анатолієм Березовським, нині публічна людина в Луцьку. Він і його колега Вадим Махомед, які є засновниками організації «Алгоритм дій», реалізовують масштабний проєкт. Хлопці – фахівці в ІТ-сфері. Біля Луцька в селі Жидичин вони хочуть звести тимчасове житло для переселенців. Вартість проєкту – 173 мільйони гривень.

Свого часу Вадим Махомед розповідав, що проєкт реалізовують за приватні кошти.

«Усі ці кошти – це приватні гроші. Там немає державних грошей. Там немає державних програм. Там немає жодних залучених коштів ні з міського бюджету, ні з державного. Це гроші приватних донорів. Це наші гроші, гроші наших друзів, колег, партнерів, клієнтів», – пояснював Вадим Махомед.

На одному з сайтів організували публічний збір на проєкт. Він рухається повільно. Поки вдалося зібрати трохи більш як 11 мільйонів. Де братимуть решту? «Алгоритм дій» може претендувати на допомогу держави чи, наприклад, міжнародних донорів, бо ж ідеться про житло для переселенців.

Враховуючи те, що один з ініціаторів проєкту донедавна мав інше прізвище та ім’я, а також враховуючи скандали, пов’язані з ним, то довіра до проєкту може впасти.

Журналісти звернулися по коментар до Адама Харламповича й очікують почути його позицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 28 Вересня 2023 13:28
а на передову його разом зі своїми друзями хай траншеї риють для наших хлопців це також хати
Лучанка до Анонім Показати IP 29 Вересня 2023 14:58
напередовій справжні патріоти та герої,а цей непотріб навіть ококпа нормального не викопає, своїх же здасть.
МАРТА Показати IP 28 Вересня 2023 14:34
Із-за таких "благодійників" та шахрайства люди престають донатити на благодійність. Ніяк не понажираються.
ільф Показати IP 28 Вересня 2023 14:39
Пройдисвіт і брехун він, а не підприємець.
Вікторія Показати IP 28 Вересня 2023 21:00
В Рожищі його знають як афериста......Крапка
Іван Показати IP 28 Вересня 2023 21:58
А Хто виділив землю на березі Стиру?
Сергій до Іван Показати IP 29 Вересня 2023 07:12
Навне той, хто в долі
Касив ясь канюшину ; Показати IP 30 Вересня 2023 21:29
Що ви піздопльоти напізджуєте на Бірьозу,хто хоча би з вас переніс на своїй шкурі такий , інститут,?Пєтя піцерійник ай q 0.2%- судить і множить людей, ви про що......? Анатолій - роби те . що ти знаєш і роби те що ти можеш!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus