USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Для злісних неплатників аліментів встановлять штрафи

15 Червня 2018 15:32
Скасування дискримінації дітей іноземців, податкові знижки для тих, хто утримує онкохворих дітей, та значні штрафи для злісних боржників зі сплати аліментів передбачені у законопроектах, які ініціював Мінюст.

Про це йшлося 15 червня під час прес-конференції щодо результатів роботи органів ДВС у Волинській області та впровадження законодавчих ініціатив Міністерства юстиції України щодо стягнення заборгованості по заробітній платі та аліментах.

Міністерство юстиції ініціювало низку нових законопроектів, що покликані полегшити виховання дітей, які перебувають на утриманні. Йдеться про проект закону щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми, хворими на онкозахворювання, ДЦП та цукровий діабет першого типу. Проект закону про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу передбачає, що батьки мають право на податкову знижку на дошкільну, позашкільну, загальну середню освіту.

Третій законопроект полягає у скасуванні дискримінації дітей, чий батько є іноземцем. Планують скасувати оподаткування аліментів від батьків-нерезидентів, щоб діти отримували повну суму, сплачену на їхнє утримання.

Четвертий законопроект стосується посилення відповідальності за несплату аліментів щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання. Пропонують мінімально гарантований розмір аліментів встановити на рівні 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Також рекомендують встановити розмір аліментів 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Окрім того, передбачені штрафи за несплату аліментів. За заборгованість терміном понад рік штраф становитиме 20% від суми заборгованості, понад два роки – 30%, понад три роки – 50%.

Виконувач обов’язків начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області Сергій Гураль зауважив, що, на його думку, ініційовані міністерством законопроекти, будуть прийняті нардепами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Червня 2018 16:59
Може вже цілу зарплату віддавати дитині?Ніби то дитині,бо ці гроші деякі мами прогулюють,а мама не входить до батьків?Батько має сам забезпечувати дитину чи двоє батьків?Плачу аліменти,дитині даю ще не офіційно і "мама" розказує що нічого не даю,то де ваші закони для таких "мам"? А таких ш*ар багато,чому не розбираються в кожній окремій ситуації?Звісно є батьки які не платять,їх я теж засуджую,але давайте будемо справедливими зі всіма,а не раз ти тато то віддай все,а маму не контролюємо,куди захотіла туди і потратила ті гроші,для контролю цих аліментів робіть закон!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus