USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинян попередили про посилення відповідальності за несплату аліментів

5 Лютого 2018 11:23
Відповідно до нового закону, ті, хто боргує сплату аліментів, можуть бути позбавлені права виїзду за кордон або будуть змушені виконувати суспільно корисні роботи.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації 5 лютого.

Як повідомив начальник головного територіального управління юстиції в області Валентин Кухарик, відповідно до нового закону про посилення відповідальності за несплату аліментів, боржника можуть позбавити права виїзду за кордон за постановою державного виконавця (раніше це було можливо лише за рішенням суду), також у боржника відберуть право не давати згоду на виїзд дитини за кордон. Закон передбачає також позбавлення його права користування зброєю, водіння автомобілю та два місяці суспільно корисних робіт для боржника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 5 Лютого 2018 11:53
Ви б ще написали, що робите з посиленням відповідальності органів опіки, які не можуть проконтролювати "мамусь" на факт "цільового" використання цих аліментів. А також, що Ви робите з мамами, коли вони не дають спілкуватись зі своїми дітьми татам (в т.ч. налаштовують дітей проти тат)?
Думай головою Показати IP 5 Лютого 2018 12:25
Нічого не роблять і не зроблять, по бо немає в них повноважень контролювати "цільове використання аліментів" і "налаштовування проти тат". І (можу помилятись) - але самого поняття "цільового використання аліментів", "налаштовування проти тат" в законодавстві не існує, і довести "не дають спілкуватись дуууже важко" - довідка від лікаря про застуду вирішить всі проблеми. Як і не існує поняття "подружньої вірності" (як це не дивно звучить для фанатів "синяка в паспорті", які толком не знають - на що підписуються). Зате є правило "300 днів" - що воно таке, погугліть, будете "приємно" здивовані. Є факт що діти при розлученні майже автоматом залишаються з матір'ю (привіт "свідкам рівноправ'я"). Але це не значить що в чоловіка немає виходу взагалі. По перше - стати незалежною, самодостатньою людиною, яка не піддається на явні і неявні провокації. З аліментами - в Україні високий рівень "сірих" доходів, це саме те що потрібно (офіційна мінімалка чи ФОП з мінімальними оборотами, і тоді офіційні аліменти - мінімальні, і сам докуповуєш дитині що їй потібно). Важель впливу "немає спілкування - нема бабла зверху" дуже дієвий для більшості. І взагалі - думайте, з ким створюєте стосунки і плануєте дітей, зараз багато категорій жінок просто непридатні для ролі дружини і матері. І тисячу разів подумайте перед походом в РАГС - чи воно вам треба. Гугліть "АБФ", думайте головою і займайтесь собою і майбутнім. Всім удачі!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus