USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зміни до закону, які підтримала ВР, не вирішують проблем «євроблях», – нардеп

9 Листопада 2018 20:12
Проект закону № 8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», який Верховна Рада ухвалила сьогодні у другому читанні, не вирішує проблему так званих євроблях. Про це під час брифінгу у Верховній раді заявили народні депутати від УКРОПу, йдеться на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

«Вчора під час брифінгу у Верховній Раді спільно з колегами з УКРОПу заявили про намагання влади в черговий раз ввести в оману українців. Проголосовані законопроекти 8487 і 8488 не вирішують проблему з так званими «євробляхами», більше того – становище українців погіршиться. Зменшення акцизу справді буде, але лише для нових і дорогих автівок, старіші ж авто залишаться у тому ж становищі», - наголосила Ірина Констанкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнення євроблях: що змінює новий закон

Нардеп розповіла, що тепер усім власникам євроавтівок надається 180-денний строк для їх розмитнення. За прострочення терміну на понад 30 днів, а також в разі втрати або розукомплектації автомобіля – загрожує штраф у сумі 170 тис. гривень або конфіскація авто за рішенням суду. При цьому поліція отримає доступ до інформації митників і право зупиняти машини на іноземних номерах.

На противагу цьому УКРОП пропонував ще у березні законопроектом 8208 повністю скасувати ПДВ та інші платежі, замість цього встановити один єдиний платіж 500 євро. Влада заблокувала цей закон, як і інші наші правки.

«У результаті прийнятих вчора законів люди муситимуть або платити кошти, або, для кого сума мита непосильна, – вивозити авто з країни. Чи цього хотіли українці? Парламент же показав зразкову активність – 250 голосів за тисячі євро з кишень і без того доведених до зубожіння українців», - переконана Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що раніше представники УКРОПу зареєстрували в парламенті низку законопроектів щодо вирішення проблеми євроблях. Зокрема, проект закону № 8208 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів» передбачає впровадження єдиного збору в розмірі 500 євро для нових та вживаних автівок, яким виповнилося не більше десяти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Важливо Показати IP 9 Листопада 2018 22:34
2000-5000 тисяч євро в бюджет безумовно цікавіше ніж 500 з однієї машини,але народ надіявся на більшу щедрість можновладців перед аиборами.Проте перемогло переконання,що не може чернь їздити на ренжроверах
ххх Показати IP 9 Листопада 2018 23:05
я ,так відчуваю,що проблеми з єврономерами влада тільки збільшила.цитата -ми на порозі великого шухера.....
ННН до ххх Показати IP 10 Листопада 2018 09:16
Держава зобовязана здійснити безкоштовне розмитнення блях. І ще бляхарям доплатити по пару тисяч ... І ще вибачитись ... на колінах ...
Вік Показати IP 9 Листопада 2018 23:52
Ну шо ж ви хочете, люди подумайте , європа збувається хламу який коптить повітря а ви хочете його ввозити в Україну і травити самих себе за безцінь? НАШО!? Страйкуйте краще щоб зарплата відповідала дійсності і збирайте гроші на нормальні нові машини, і буде вам щастя.
Бармалєй до Вік Показати IP 10 Листопада 2018 21:57
Зарплату потрібно вимагати у працедавців до чого тут держава?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus