USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зміни в рішенні суду щодо Вусенко розглядатиме Вища рада правосуддя

8 Червня 2017 15:43
Прокуратура та Вища рада правосуддя вивчатиме, питання про виключення з тексту ухвали Луцького міськрайонного суду двох абзаців, де йдеться про порядок поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міськради. Нагадаємо, ці твердження суддя Валентина Пушкарчук назвала помилковими та внесеними внаслідок технічної помилки.

Під час позачергової сесії Луцької міськради 8 червня виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що подав апеляційну скаргу щодо ухвали суду, з мотиваційної частини якої вилучили два абзаци.

Як нагадав Ігор Поліщук, 7 червня доволі пафосно під час засідання виконкому Юлія Вусенко разом з колегами по партії («львівським десантом», який презентував нардеп Любомир Зубач) представили відредаговану ухвалу суду з виправленням «технічних помилок». Так, з тексту суддя виключила абзаци, де йшлося про те, що звільнення Ігоря Поліщука з займаної посади, як і виконання рішення суду щодо поновлення Вусенко на посаді секретаря Луцької міської ради, є виключно компетенцією Луцької міської ради та повинно вирішуватися на сесії ради.

Таким чином, Юлія Вусенко, прибувши на засідання виконкому, закликала Ігоря Поліщука поновити її на посаді своїм розпорядженням, не скликаючи сесію міськради.

Ігор Поліщук зачитав витяг з Кодексу адміністративного судочинства, де йдеться про те, що суд може виправити допущені у судовому рішенні описки або очевидні арифметичні помилки.


«Щодо ухвали, то за ніч там зникли два абзаци, а це не виправлення описки, а зміна рішення, яка тягне на кримінальну відповідальність. Окрім цього, це було зроблено в незрозумілий спосіб, без виклику в судове засідання, без обговорення виправлення цих помилок, без будь-якого повідомлення, що таке питання розглядають. Я консультувався з багатьма суддями, які вже у відставці та мають великий досвід, то вони кажуть, що у їхній практиці це відбувається вперше. Також я як юрист, який взяв участь у декількох сотнях судових засідань, теж ніколи не бачив такого і в українській практиці не зустрічав, щоб зникало по два абзаци, 10 рядків тексту рішення за ніч. Я уявляю, хто дзвонив до судді і що їй говорили для того, щоб вона прийняла таке рішення. Але питання вже буде досліджувати прокуратура, Вища рада правосуддя та інші компетентні органи, які будуть досліджувати, яким чином ці абзаци зникли і як можна вважати опискою чи арифметичною помилкою два абзаци тексту. На цю ухвалу вже подана апеляційна скарга», - зауважив Ігор Поліщук.

З його слів, апеляційну скаргу подали ще вчора, відповідно, ухвала не набрала законної сили і депутати не можуть її брати до уваги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
така Показати IP 8 Червня 2017 17:35
вона партія львівського сміття і Континіум, що її просуває на секретутку
ОЛЕГ Показати IP 8 Червня 2017 20:21
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus