USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оприлюднили повний текст рішення суду у справі Вусенко

7 Червня 2017 09:12
Повний текст рішення Луцького міськрайонного суду щодо справи Юлії Вусенко оприлюднив виконувач обов'язків міського голови Ігор Поліщук.

Зокрема, копії рішення суду він опублікував на своїй сторінці у мережі вчора, 6 червня.

Так, суд частково вимогу екс-секретаря міської ради Юлії Вусенко задовольнив: визнав нечинним та скасував рішення Луцькради про дострокове припинення її повноважень. В решті позовних вимог – відмовив. Зокрема, не скасував рішення міськради про обрання секретарем міськради Ігоря Поліщука (УКРОП).

Окрім того, у постанові суду зазначено: на момент обрання Поліщука посада секретаря була вакантна. Водночас, суд першої інстанції вирішив скасувати рішення про припинення повноважень Вусенко. Втім, як каже Поліщук, суд постановив поновити Вусенко на посаді через дрібні юридичні нюанси – питання розглядала не профільна комісія тощо.

«Скасування рішення Луцької міської ради №20/1 від 21.03.2017 року "Про обрання секретаря Луцької міської ради" матиме наслідком звільнення Поліщука І.І. з займаної посади секретаря Луцької міської ради, що виходить за коло передбачених Кодексом адміністративного судочинства України способів захисту прав позивача та компетенції суду.

Звільнення Поліщука І.І з займаної посади, як і виконання рішення суду щодо поновлення Вусенко Ю.В на посаді секретаря Луцької міської ради є виключно компетенцією Луцької міської ради та повинно вирішуватись на сесії Ради у визначеному чинним законодавством України та Регламентом Луцької міської ради порядку», - йдеться в офіційному документі, де зазначається, що саме рада уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення Вусенко на роботі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 7 Червня 2017 09:33
Рішення цікаве. Тільки незрозуміло , про яку бумагу з виконавчої служби говорила вчора пані Вусенко. Як вбачається з даного рішення, в ньому відсутні будь-які посилання на примусовий характер виконання рішення суду. І незрозуміло як виконавча служба могла відкрити виконавче провадження, якщо зі змісту рішення видно, що відсутній зобов"язальний характер виконання , що являється однією з передумов відкриття виконавчого провадження. Хз. Може я не крепкий юрист, але треба касувати постанову про відкриття виконавчого провадження, а виконавчий лист визнавати таким, що не підлягає виконанню .....
Паша до Василь Показати IP 7 Червня 2017 09:48
Вася, ти з Горохова???
Stanislav до Василь Показати IP 7 Червня 2017 09:52
Уважно читайте резолютивну частину судового рішення, в якій йдеться: Допустити НЕГАЙНЕ(!!!) виконання постанови суду в частині поновлення Вусенко на посаді секретаря луцької міськради...... Рішення суду є ОБОВ"ЯЗКОВИМ до виконання усіма підприємствами, організаціями, установми фіз/юр особами....
Василь до Stanislav Показати IP 7 Червня 2017 10:37
Виконання чого ? Яким чином виконувати ? Хто має виконувати ? Кого зобов"язувати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus