USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зміни до волинської казни обговорювали приблизно годину

16 Вересня 2009 17:10
Звіт про виконання обласного бюджету депутати Волиньради навіть не вислухали, та й запитань до заступника начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Володимира Селедця. А ось через зміни до волинської казни сперечалися приблизно годину. Про це 16 вересня йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Так, за словами пана Селедця станом на 1 вересня обласний бюджет недовиконаний на 1,8 %, що становить 2 мільйони гривень. Зміни, що вносяться до обласного бюджету, зумовлені необхідністю вирішення окремих питань функціонування об’єктів соціально-культурної сфери, у першу чергу, забезпечення розрахунків у четвертому кварталі цього року за спожиті енергоносії та комунальні послуги. Крім цього, підтримується ряд інших пропозицій в межах бюджетних призначень, встановлених головним розпорядником коштів. Заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації озвучив усі запропоновані зміни до волинської казни. У підсумку ця сума становить 2 мільйони 134,6 тисячі гривень.
 
Голова Волиньради Анатолій Грицюк звернув увагу присутніх не необхідності до фінансування окремих видів робіт, адже наближається зима і опалювальний сезон. Переважна більшість його пропозицій стосувалася котелень і ремонтів медичних і освітніх закладів, зокрема клінічної лікарні, санаторію «Турія», ковельського медичного коледжу, ківерцівського медичного коледжу, школи в селі Гаразджа Луцького району.
 
Також виявилося, що до нього звернулося семеро депутатів обласної ради, котрі вирішили потурбуватися про постраждалих від пожеж на Волині на суму у 62 тисячі гривень. Як джерело отримання коштів пан Грицюк запропонував переглянути програми сільського господарства та культури, аби покрити ці видатки. Загалом, усі цифри, які озвучив очільник Волиньради, він назвав обґрунтованими.
 
Заступник волинського губернатора Василь Байцим зауважив, що такий перерозподіл коштів вони роблять щороку, але доцільніше її виконати по результат роботи за 9 місяців. Пан Грицюк зауважив, що із змінами, котрі він озвучив, варто поспішити, адже наближається опалювальний сезон.
 
Додамо, що фінансовому управлінню доручили підсумувати усі пропозиції керманича Волиньради. Останній покладає великі надії і на акції луцького летовища, котрі можна вигідно продати. Пан Грицюк розраховує на суму 10 мільйонів гривень. Цими коштами також можна буде «перекрити дірки», якщо забрати кошти із тих чи інших програм.
 
А ось голова Федерації профспілок області Іван Карпомиз не без обурення висловив думку про матеріали сьогоднішнього засідання комісії. Мовляв, депутати не отримали документу, який засвідчує пропозиції пана Грицюка. Також він нарікав, що матеріали засідання потрібно розглядати із лупою, тому потрібно висловити зауваження апарату ради.
 
Ще він запропонував розглянути пропозиції очільника Волиньради у комісіях. Володимир Бондар зауважив, що розгляд цих думок у комісіях тільки розбалансує ситуацію, тим паче, що всі питання профінансовані у 100 % не будуть. Очільник Волиньради вибачився перед присутніми за неякісні матеріали і додав, що проведе роз’яснювальну роботу із апаратом ради.
 
Свої пропозиції висловив і голова Волинської ОДА Микола Романюк. А заступник керманича Волиньради Борис Загрева вирішив потурбуватися про волинські мікропроекти, а тому й було прийняте рішення до наступної сесії знайти кошти для їх дофінансування. Також членами комісії були підтримані і пропозиції пана Грицюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Вересня 2009 17:23
Многабукафніасілілъ
Спостережливий Показати IP 17 Вересня 2009 12:42
Щось у цьому абзаці забули "Звіт про виконання обласного бюджету депутати Волиньради навіть не вислухали, та й запитань до заступника начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Володимира Селедця. А ось через зміни до волинської казни сперечалися приблизно годину" Вичитуйте уважніше тексти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus