USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зміниться система нарахування стипендій

12 Червня 2015 15:34
МОН змінить підхід до нарахування стипендій.

Система нарахування студентських стипендій «всім потрошки», яка успадкована від Радянського Союзу, повинна бути змінена. На цьому під час брифінгу наголосила перший заступник міністра освіти Інна Совсун, – повідомляє osvita.ua

Вона підкреслила, що наразі стипендійний фонд не змінено і складає 5 мільярдів гривень, але разом з тим, реформа в цьому напрямку давно назріла і буде відбуватися.

"Якщо ми витрачаємо 5 % від бюджету всієї освіти, 5 мільярдів гривень на стипендії, то це викривлена картинка у порівнянні з міжнародним досвідом. Тому зараз ми сформували робочу групу, яка працюватиме над новим механізмом і принципом нарахування стипендій", - зазначила заступник міністра.

З її слів, принцип нарахування стипендій буде змінено з 1 вересня для тих студентів, які вступатимуть на перший курс вищих навчальних закладів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ВСТУПИТИ ДО ВНЗ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ. РОЗ'ЯСНЕННЯ

"На сьогодні у нас зберігається принцип «ми дамо всім потрошки» і є діти, у кого фактично немає коштів, і які не можуть вижити на стипендію у Києві. Водночас, є діти з сімей середнього достатку або навіть заможні, для яких ці гроші є дрібничкою, і за великим рахунком вони не особливо цього потребують", - зазначила Інна Совсун.

"Тому планується велика реформа, будуть публічні обговорення. Це звичайно важкі дискусії, і звичайно, що ці кроки навряд чи будуть популярними, але запроваджувати реформування потрібно для тих студентів, хто вступає", - наголосила перший заступник міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Оля Показати IP 12 Червня 2015 16:05
А яке значення мають статки батьків до стипендії? Якщо дитина її заробила. то нехай отримує!!!
позиція до Оля Показати IP 12 Червня 2015 16:17
пряме! із сьогоднішніх студентів одиниці заслуговують її насправді! Як правило, діти зі статками батьків її НЕ заслуговують!
Яццыц до позиція Показати IP 12 Червня 2015 16:24
Не родись богатым, а родись с зарплатой.
Анонім до позиція Показати IP 12 Червня 2015 16:42
Вообще говоря, вся статья - бред сивой кобылы. Ведь и сейчас дети из неполных семей получают стипендию и иную материальную помощь в объеме, который и не снился многим работающим. А соль статьи - это обоснование грядущего лишения большей части студентов стипендии.
Студент Показати IP 12 Червня 2015 22:22
Що тут казати ПРОСТО ДИБІЛІЗМ!!!!!!
Stydent Показати IP 13 Червня 2015 17:27
Багато батьків одержують зарплату в конверті, а ще їхнім тупим дітям будуть платити стипендію, навіщо вчитись, Кому мало стипендії в Києві , то може працювати, Це не проблема. Про які рейтинги чи Болонську систему тоді нам свистять?
Вова Показати IP 17 Червня 2015 17:30
Суть статі проста в країні війна а нам(державі)надо бабло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus