USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Знайшли гроші на індексацію зарплат волинським медикам. ОНОВЛЕНО

28 Грудня 2015 08:00
Працівникам іваничівської лікарні, які 24 грудня оголосили страйк через невиплату індексацій, пообіцяли виплатити й оздоровчі й індексацію за 2 місяці.

Про це повідомляє «Під прицілом» з посиланням на «Нововолинськ діловий».

Добра звістка для працівників іваничівської лікарні. Будуть і оздоровчі, і індексація за 2 місяці, - пише Нововолинськ діловий.

Згідно з повідомленням, голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь заявив, що уже прийнято рішення надати медикам субвенцію 803 тисяч гривень. Це кошти на індексацію зарплатні. Загальна заборгованість із індексації по лікарні становить 3 мільйони гривень. Отже, майже за два місяці з медперсоналом розрахуються, виплатять найближчим часом і оздоровчі.

Про це повідомив голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь.

Журналісти «Нововолинська ділового» спробували з'ясувати, звідки ж узялися такі кошти. Виявляється, у п'ятницю лікарня отримала фінансування поточних потреб. Зокрема, 199 тисяч гривень — на лікування цукрового діабету, 160 тисяч — на зарплатню, а решту з області дозволили розділити між ЦРЛ і ЦПМСД порівну на індексацію.

Цими коштами можна закрити липень і близько 40% за серпень. Це обласна субвенція.

Як пише видання Конкурент, медики Іваничівської районної лікарні відмовилися від страйку у зв'язку з тим, що їм пообіцяли виплатити кошти на індексацію заробітної плати.

"Після прийняття нашого звернення до сесії районної ради 180,6 тисяч гривень має піти на індексацію заробітної плати. Хоча, коштів ми ще не отримали, але нам пообіцяли виплатити всю суму до кінця 2015 року", - повідомив головний лікар Іваничівської центральної районної лікарні Петро Ципа.

Допомогти у вирішенні проблемної ситуації, що склалася пообіцяв помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя - Андрій Бокоч, який зустрівся з медперсоналом лікарні в п'ятницю, 25 грудня. Він зазначив, що у випадку, якщо кошти не надійдуть, Ігор Гузь особисто буде вирішувати проблему в районній раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus