USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Знеболювальні препарати: тонкощі вибору та найбільш популярні засоби*

30 Вересня 2022 16:43
Відомо, що знеболюючі препарати є лідерами за обсягом продажів, це і не дивно, адже в аптечці кожної родини повинні бути такі засоби. На сторінці https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/obezbolivayuschie можна отримати актуальну вичерпну інформацію про різні варіанти знеболювальних препаратів. Також завдяки медичній інформаційній системі Аптека 9-1-1 можна забронювати онлайн необхідні медикаменти в партнерській аптеці, скористатися соціальною програмою «Доступні ліки» та отримати консультацію спеціаліста по телефону.

Тонкощі вибору знеболювальних препаратів

Якщо виниклі больові відчуття, то лікування треба спрямувати саме на усунення болю, тож зрозуміло, що знеболювальні препарати використовують саме для симптоматичного лікування. Перед тим, як приймати ці медікаменти необхідно з’ясувати, чи насправді потрібні саме знеболювальні, адже, наприклад, при менструальних болях краще користуватися спазмолітиками, а при болі у серці – нітрогліцерином. Тож, необхідна консультація лікаря. При виборі того чи іншого препарату користуйтеся сервісом МІС Аптека 9-1-1, щоб дізнатися про побічні дії.

Найбільш популярні знеболюючі препарати

До найбільш популярних знеболюючих препаратів належать:

- парацетамол;

- ібупрофен;

- аспірин.

Препарати на базі парацетамолу належать до найменш токсичних, вони безпечні для шлунку та взагалі майже не викликають побічних дій. Але якщо доза буде перевищена, то можна спостерігати негативний вплив на печінку. Цей препарат безпечний як для дітей, так і для вагітних жінок. Парацетамол добре усуває не тільки біль, але і підвищену температуру.

Ібупрофен демонструє більшу знеболювальну дію у порівнянні з парацетамолом, також він володіє і протизапальною дією, тож це добрий вибір у випадку больових відчуттів у суглобах. Інколи ібупрофен може викликати подразнення слизової оболонки шлунку, а якщо використовувати його дуже довго, то можна спостерігати порушення у роботі нирок.

Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) демонструє високу ефективність у тому випадку, коли біль поєднується з високою температурою. Рекомендується вживати ці таблетки безпосередньо після їжі та обов’язково запивати, щоб зменшити подразнювальну дію на шлунок.

Аспірин не можна вживати при:

- виразковій хворобі;

- гастриті;

- менструальних болях.

Також цей препарат не призначають дітям та підліткам.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus