USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Знедолені? Нездолані!» – у Луцьку презентували книгу з історіями переселенців

7 Листопада 2017 17:05
Історії життя внутрішньо переміщених українців часом гостріші за сюжети голлівудських фільмів. У Луцьку презентували другу книгу про їхню перемогу над складними життєвими обставинами.

Презентація книги «Знедолені? Нездолані!» відбулася під час круглого столу щодо інтеграції переселенців у місцеві громади 7 листопада.

У ній зібрані 15 історій про людей, сім’ї, які через війну мусили починати життя з нуля в інших містах і селах України.

Однак, ці люди не здалися, а досягнули успіху в новій справі, вийшовши переможцями зі складних життєвих обставин.

Автори книги стверджують, що для того, аби не просто вижити, а стати корисним суспільству – необхідно подолати свої страхи.

«Зауважимо, що першу книгу видали два роки тому. У другій ми зібрали 15 нарисів про життя. Це щира, відверта розповідь про те, чого вдалося досягнути людям, які втратили свої домівки та знайшли нові. У кожному нарисі йдеться про випробування, переоцінку цінностей та жагу до гідного життя. Різні за фахом, віком та національністю люди працюють задля добробуту України і вірять у перемогу», - розповіла директор Інституту демократії імені Пилипа Орлика (Київ) Світлана Єременко.

Один із героїв цієї книги уже «новий» волинянин Василь Бородавка каже, що на Волині він вже майже три роки й щасливий від того, що його фах лісівника тут знадобився.

«Єдине, що може виправдати нашу присутність тут – це користь суспільству. І я виправдав довіру, адже встиг багато зробити для розвитку регіону, адже мені пощастило, що я можу працювати задля збереження лісів Волині», - каже пан Василь.

Усі присутні отримали книгу в подарунок, аби ознайомитися з проблемами та успіхами переселенців.

Зауважимо, що видання підготовлено та здійснено Інститутом демократи імені Пилипа Орлика у Киїєві в рамках проекту Інтерньюз за підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

До слова, під час круглого столу також йшлося про те, що з початку війни на Волинь приїхало близько 6 тисяч переселенців. А згідно із статистикою, близько 70% внутрішніх переселенців в Україні впевнені, що не повернуться на окуповані території після закінчення війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus