USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Зняття порчі» волинській родині обійшлося у 12 тисяч гривень. ФОТО

18 Лютого 2009 11:25
У селі на Маневиччині циганка з Сумщини, «знімаючи порчу», видурили в однієї з родин 12 тисяч гривень. Шахрайку вже затриманно, – 18 лютого інформують «Волинські Новини».
Випадок, що трапився у селі Комарове Маневицького району, є яскравим підтвердженням того, що люди легко потрапляють на гачок хитро вибудуваного циганського обману.
За повідомленням ВЗГ УМВС у Волинській області, у той день до села приїхали цигани, аби продавати різноманітні речі. Коли господиня відчинила двері, циганки не могли надякуватися старенькій за доброту. А потім одна з них сказала, що вона цілителька Марія з Ковеля і, мовляв, сам Бог їх послав до цього дому. Циганки відразу з порогу почали страхати бабусю, переконуючи її у тому, що на родину Шикалюків накладено страшну порчу на смерть. Пенсіонерка злякалася.
Старша із жінок пообіцяла допомогти, але для цього попросила дати їй хустинку, ікону, яйце та свячену воду. Далі розпочався обряд. Циганка Раїса (так насправді звали шахрайку) читала молитви, шепотіла незрозумілі слова, а потім на хустку розбила яйце. Коли бабуся поглянула у хустинку, то побачила там тонку чорну річ, схожу на маленьку ящірку і ще більше злякалася. Як згодом з’ясували слідчі, це було звичайнісіньке пасмо волосся. В цю саму мить Галина вже анітрохи не сумнівалася у правдивості слів циганки.
До завершення обряду було ще довго. Присутні у домі господар, господиня та їхній син, немов у зачарованій казці спостерігали за рухами шахрайки і виконували всі її накази. Раїса, закінчивши чергову молитву, скрутила хустинку і наказала вилити свячену воду в кінці городу, де ніколи не ступає людська нога.
Налякана пенсіонерка не могла надякуватися: дала 20 гривень та почала прощатися. Проте циганка не збиралася йти, вона сказала, що обряд не завершено, тому існує загроза смерті. Аби назавжди позбутися лиха бабуся повинна принести всі гроші, що є у домі. Побоюючись за здоров’я своєї родини, старенька без вагань виконала прохання шахрайки.
За мить у руках циганки було 12 тисяч гривень, які вона акуратно замотала у папір, нашіптуючи якісь слова, та наказала господині дому зашити їх у подушку.
Галина Трохимівна постійно хотіла заглянути до пакунку, але Раїса повсякчас не дозволяла їй цього зробити: мовляв, все зіпсуєте і порчу зняти буде вже неможливо, а вас паралізує назавжди. В той час коли довготривала процедура була нарешті завершена, циганка наказала не торкатися грошей три дні. А по закінченню цього терміну та людина, яка навела порчу на родину Шикалюків, сама прийде до їхнього дому і недобре закляття розвіється.
Вся ця магічна історія луснула, як мильна бульбашка, коли шахрайка вийшла за поріг господи. Не стримавшись, Галина невдовзі розшила подушку та із жахом виявила, що її щойно ошукали – пакунок був пустий. Наздогнати шахрайку не вдалося…
Начальник відділення карного розшуку Маневицького РВ УМВС України у Волинській області Олексій Лисюк розповідає, що піймати шахрая важко, адже він майже не залишає по собі ніяких слідів та доказів власної присутності, процедуру обману продумує досить чітко та хитро. Крім того, цигани – чудові психологи, які вмить розуміють, як потрібно себе поводити з людьми, аби ті їм довірилися. Однак у цій справі Раїса припустилась помилки: залишила відбитки пальців на святому зображені. Міліціонери одразу встановили особу шахрайки.
Як з’ясувалось, 47-річна Раїса була уродженкою Сумської області, де й проживала на момент затримання, та вже притягувалася до кримінальної відповідальності за шахрайство. У 2006 році підозрювана вчинила подібний злочин у Ратнівському районі, за який районний суд засудив її до умовного ув’язнення. Наразі судимість циганки вже погашена.
Олексій Лисюк розповів, що затримати шахрайку було зовсім непросто: довелося їхати з колегами за нею до Сумської області, де протягом кількох днів вони встановлювали місце перебування циганки. Особи ромської народності не сидять на місці і, як правило, не «шкодять» там, де проживають, тому й гастролюють по всіх куточках України, але, врешті-решт, повертаються додому. Саме у момент відвідин Раїсою її батька працівники міліції затримали підозрювану. Вона відразу погодилася відповідати за свій злочин.
Коли вдалося поспілкуватися із підозрюваною, жінка крізь сльози розповідала про свою сім’ю. Циганка казала, що має дітей та онуків, яких треба нагодувати та одягнути, що все життя прожила у злиднях і не мала іншого шляху, як обдурювати людей. На Волинь Раїса приїжджала просити, адже люди тут заможніші й добріші: завжди дадуть сала, цукру, хліба. Наразі за даним фактом триває слідство, але на жінку точно чекає покарання згідно зі статтею190 (шахрайство) КК України, санкція якої передбачає штраф чи обмеження волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus