USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україна втратила 35-40% запасів прісної води через підрив Каховської ГЕС

7 Вересня 2023 16:12
Внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС Україна втратила 35-40% запасів прісної води. Це обсяг, який можна було б споживати протягом року.

Про це в ефірі телемарафону повідомив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота, пише Укрінформ.

«До підриву було приблизно 18,6 млн кубокілометрів води, зараз у руслі річки залишилося 3-3,5 млн кубокілометра. Воду, що втрачена, Україна могла би споживати протягом року», – сказав Сирота.

За його словами, будівництво тимчасової гідроспоруди, яка має припинити спрацювання (стрімкий витік води) Каховського водосховища, необхідно виконати до весняного водопілля, в іншому разі доведеться чекати ще рік.

Читати ще: МОЗ: Ліквідацію наслідків після теракту на Каховській ГЕС завершено, спалахів холери вдалося уникнути

Сирота вважає, що будівництво такої споруди займе орієнтовно три місяці.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Почалося термінове прокладання магістральних водогонів в Дніпропетровській області, щоб завершити роботи до осені. Таким чином можна буде забезпечити водою такі міста як Кривий Ріг, Марганець та Нікополь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
CHALLENGER 2.5 Показати IP 8 Вересня 2023 00:03
А для чого пiдривали?
Клава.. Показати IP 8 Вересня 2023 05:54
чи подав Сирота скаргу на супостата до міжнародних судів ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus