USD 39.50 39.76
  • USD 39.50 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

«Золоті електровози»: Франція продала Україні локомотиви, від яких відмовилася Аргентина

9 Лютого 2022 20:24
Цікава історія розгортається із «фінансовою допомогою», яку до Києва привіз президент Франції Еммануель Макрон. Зокрема, українська влада повідомила, що з 1,2 мільярда євро, які виділила Франція, 900 мільйонів піде на закупівлю 130 французьких електровозів компанії Alstom.

Французи привезли не самі гроші, а фінансові гарантії, під які місцеві банки видадуть цільові кредити – тобто під закупівлю цих локомотивів. Тобто компанія Alstom одразу отримала величезне замовлення від України, пише Політика країни.

Цікаво, що ще зовсім нещодавно, наприкінці січня, цей французький виробник намагався на схожу суму (майже 900 мільйонів доларів) продати свої електропоїзди Аргентині. Але програв тендер російській компанії «Трансмашхолдинг».

І, вочевидь, Макрон оперативно «підставив плече» своєму виробнику – але за рахунок України. Адже віддаватиме кредит і закуповуватиме згодом запчастини наша країна.

Зазначимо, що подібну схему французи готували ще в травні, підписавши попередню угоду з «Укрзалізницею». Але грошей під угоду виділяти не поспішали.

Проте тепер вирішили надати Україні фінансові гарантії. Зважаючи на все, аби допомогти французькій компанії, яка програла великий тендер в Аргентині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
44-й нєлох Показати IP 9 Лютого 2022 20:55
Жабоїдів взули наглосакси на 50 лярдів. Ми - рятівники!
Лев Показати IP 9 Лютого 2022 21:40
От шакали, куди не плюнь.
Дідо Показати IP 9 Лютого 2022 21:51
"Зате не мацкальські! Нам і газ європейський дорожчий по кишені, мільярд туди, мільярд сюди, не збідніємо!"
Лучанка Т Показати IP 9 Лютого 2022 22:06
Ну як не скористатись нашою продажною владою і не заробити сотні мільйонів € на металобрухті? На нас вже багато років дивляться, як на папуасів у центрі Європи. Соромно за країну!
Евген Показати IP 10 Лютого 2022 08:14
Да знаем мы как росиянцы учавствуют в тендерах, они им электровозы, а те - кокс МИДовским самолетом + откат, уж лучше французские если сами не умеем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus