USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зоопарк, спорт та розвивальні ігри: у Луцьку організували літнє дозвілля для вразливих категорій дітей. Фото

10 Липня 2023 14:04
В обласному центрі Волині протягом липня 60 дітей з вразливих категорій матимуть насичене дозвілля. Вони ходитимуть у кінотеатр, відвідуватимуть зоопарк, тренуватимуться та гратимуть у розвивальні ігри.

Організував літні активності Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

З кожного мікрорайону міста «Спорт для всіх» взяв по десять діток з власних осередків, загалом 60 дітей. Зокрема це дітки, чиї батьки зараз захищають кордони нашої держави, діти з інвалідністю, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також ті, чиї батьки загинули під час захисту України. До літнього дозвілля долучили й активних учасників змагань, які «Спорт для всіх» організовує протягом року.
Читати ще: У Луцьку влаштували спортивне свято для дітей з інвалідністю та переселенців. Фото

«Кожен наш ранок розпочинаємо з руханки, пробіжки, а потім проводимо інше дозвілля. Наприклад, минулого тижня 30 дітей відвідували кінотеатр, переглядаючи мультики та кінофільми в рамках фестивалю «Чілдрен Кінофест», а інша частина дітей тренувалася на спортивних майданчиках. Дітям пропонували спортивні естафети, розвивальні ігри, аби влітку вони покращили свою фізичну форму, ознайомилися з новими іграми, новими для себе видами спорту. Дітки з внутрішньо переміщених сімей тут знаходять друзів та відпочивають психологічно від тих подій, які відбуваються у нашій країні», – розповіла керівниця Луцького МЦФЗН «Спорт для всіх» Наталія Назарук.
Новий тиждень для цих дітлахів розпочався з відвідин зоопарку, також частині з них розповіли про надання першої допомоги. Літнє дозвілля для дітей підтримує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Наприкінці липня за підсумками спортивних та розважальних заходів діти отримають від Фонду подарунки, які навчатимуть та розвиватимуть їх.
«Табір проводять, аби дітки з пільгових категорій корисно провели влітку час. Їхні сім’ї не можуть забезпечити відпочинок за межами міста або відправити дітей в оздоровчі табори. Тому такий табір вирішили організувати у Луцьку. Протягом цього періоду діти тренуватимуться та загалом дуже якісно проводитимуть дозвілля. А впродовж роботи табору та наприкінці дітки отримають подарунки», – відзначила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Також вона повідомила: цілком імовірно, що спільно з МЦФЗН «Спорт для всіх» для дітей організують ще один заїзд.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus