USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Назвали плюси та мінуси в роботі Луцької міськради

29 Жовтня 2015 11:57
Депутати розглянули понад шість тисяч питань та підтримали 819 запитів проте серед мінусів у роботі ради називають не надто активну роботу з виборцями, взаємні образи та переходи з однієї фракції в іншу.

Короткі підсумки роботи депутатів Луцької міськради підбили після завершення 80 сесії, останньої у цій каденції, 28 жовтня.

Як повідомив секретар міськради Сергій Григоренко, під час цього скликання міської ради розглянули 6776 питань, затвердили приблизно 80 цільових програм, вперше з 1973 року встановили межі міста, отримали позику від корпорації «НЕФКО», що дозволила здійснити важливі енергоощадні заходи, ухвалювали рішення про перейменування вулиць міста, позбавляючись від комуністичного спадку. Вперше затвердили концепцію розвитку велосипедної інфраструктури у Луцьку, ініціювали створення Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», запровадили електронну реєстрацію дітей до ДНЗ Луцька.

Депутати міської ради протягом каденції оголосили і підтримали 819 депутатських запитів, а також 1527 звернень до посадових осіб різного рівня. Вперше у міськраді за цієї каденції запрацював депутатський офіс, депутати підтримали 111 звернень до вищих посадових осіб держави та органів виконавчої влади з різних питань. Луцька міська рада однією з перших в Україні засудила дії Януковича, коли він не підписав договір про Асоціацію з ЄС.

Секретар міськради відзначив, що плюсами в роботі міської ради були прозорість, дискусійність (у раді діяла активна опозиція, зокрема депутатська група «Новий Луцьк», окремі позафракційні депутати, які піднімали гострі питання) та ініціативність.

Серед мінусів у роботі ради він відзначив перехід на особистості, коли часом депутатам було складно утриматися від образ, перехід депутатів з однієї фракції в іншу (відповідно до нового законодавства партії отримали імперативний мандат, щоб відкликати таких депутатів) та не завжди активну роботу депутатів з виборцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
КАПРИ Показати IP 29 Жовтня 2015 13:22
І підуть вони солнцем зігріті
Волинь Показати IP 29 Жовтня 2015 13:43
Серед плюсів треба відмітити намагання підтримувати комунальне господарство міста ( тепло, вода, електропостачання, дороги), а серед мінусів : наглий дерибан землі луцька, розкрадання грошей в освітній та медичній галузях. Слава Україні !!!
15 80 Показати IP 29 Жовтня 2015 13:47
великий плюс що Григоренко купив нову машину, молодець. Давить жаба.
Той до 15 80 Показати IP 30 Жовтня 2015 00:19
І не тільки машину, а і квартиру. За любе питання цей "майдановець" брав хабарі... Отак жити по - новому... Хто був ніким, розбагатів за декілька місяців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus