USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зустріч «нормандської четвірки»: про що домовилися Україна, Німеччина, Франція та Росія

13 Січня 2021 08:58
Відверта розмова, і жодних домовленостей: такий підсумок чергової зустрічі в Нормандському форматі. Напередодні в Берліні зустрічалися політичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії.

Після переговорів український представник Андрій Єрмак розповів, як вони відбулися, йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Шість годин тривали перемовини у відомстві федерального канцлера в Берліні. Після них українська делегація заявила, що конкретних домовленостей немає, але діалог був конструктивний.

Українські учасники зустрічі – керівник офісу президента Андрій Єрмак та віце-прем’єр із питань реінтеграції Олексій Рєзніков підсумовують, що упродовж тривалих консультацій обговорили майже всі питання – від безпекових до гуманітраних. Заступник глави адміністрації російського президента Володимира Путіна Дмитро Козак погодився з Україною про важливість режиму тиші. Навіть якщо Україна таке перемир’я називає неідеальним, особливо смерті від кулі снайпера українського військовослужбовця Олега Андрієнка.

«Це трагедія. Ми повинні отримати відповідь: хто і чому. Безумовно, декілька разів я піднімав сьогодні це питання. Утім, щодо прихильності до режиму припинення вогню, то всі визнали, що це справді досягнення. Ми маємо тепер менше пострілів і, на щастя, набагато менше людей, яких ми втрачаємо», – каже Єрмак.

Немає чіткої дати і для проведення саміту лідерів країн Нормандської четвірки. Саме там, каже Єрмак, має бути поставлена крапка у війні на Донбасі. Україна сподівалася, що лідери чотирьох країн зберуться ще до кінця минулого року, а Росія підстав для зустрічі на вищому рівні не бачила. «Саміт лідерів відбудеться. Я не можу вам сказати, коли, але він обов’язково буде. Всі визнають, що дійсно сьогодні саме лідери повинні поставити крапку і домовитися щодо принципових питань», – наголосив керівник Офісу президента.

Натомість відома дата для наступних переговорів Нормандської четвірки на рівні політичних радників , вона відбудеться вже у п’ятницю, 22 січня. Утім, чустріч буде вже не в Берліні, а через відеозв’язок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тетя Соня Показати IP 13 Січня 2021 09:42
таки наши саміє вумніци! Ві посмотритє-они вєздє і на переговорах тожє!
Анонім Показати IP 13 Січня 2021 10:03
"конкретних домовленостей немає, але діалог був конструктивний".Баби на лавці так зустрічаються,але і в них більше толку з зустрічей.
Бер і я Показати IP 13 Січня 2021 10:24
А ми думали, що Павло чугункін є дно!
Axel Показати IP 13 Січня 2021 18:29
В Украине на данный момент нет честных политиков, которые смогли бы пояснить своим гражданам, что единственный и реальный путь возвращения оккупированных территорий это военный путь. Если Украина не хочет или не может возвращать таким путём территории, ту нужно просто о них забыть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus