USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зустріч у Мінську завершилася зривом переговорів, - Кучма

31 Січня 2015 21:23
Консультації з планом виконання Мінських домовленостей були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів мінських документів Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, а також ультимативними заявами їхніх представників Дениса Пушиліна і Владислава Дейнего.

Про це заявив екс-президент України, член тристоронньої контактної групи Леонід Кучма, - інформує Українська правда.

"Консультації за планом виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на якнайшвидшу деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів Захарченка та Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Пушиліна та Дейнего, а також їх відмовою обговорювати план заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важкого озброєння", - заявив Кучма.

При цьому він заявив, що українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов.

"Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених у Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню", - підкреслив він.

Також Кучма зазначив, що очікує вже найближчим часом офіційної реакції з боку Російської Федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus