USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Зварича звільнили, бо він зганьбив усю суддівську спільноту

12 Грудня 2008 19:01
Рада суддів України звільнила Ігоря Зварича з посади голови Львівського апеляційного адмінсуду. Про це 12 грудня інформують «Волинські Новини».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Верховного Суду України, таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні Ради суддів України за спільним поданням голови ВСУ та голови Вищого адміністративного суду України у зв’язку з невідповідністю Ігоря Зварича займаній посаді – голови Львівського апеляційного адміністративного суду. Зазначене подання внесене на підставі відповідної рекомендації Ради суддів адміністративних судів України.
Розглядаючи це питання, члени Ради суддів України наголошували на тому, що Ігор Зварич своєю негідною поведінкою під час проведення прес-конференції у Львові з приводу виявлення правоохоронними органами великих сум коштів за місцем його роботи та проживання, зганьбив не лише власне звання судді, а й заплямував усю суддівську спільноту України.
Рада суддів України також вирішила звернутися до Вищої ради юстиції з проханням розглянути питання про звільнення Ігоря Зварича з посади судді за порушення присяги.
Як повідомляв УНІАН, 2 грудня проти голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків на місцях роботи і помешкання голови суду та шести суддів Львівського апеляційного адміністративного суду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 мільйон доларів США і 2 мільйони гривень.
Водночас сам пан Зварич заявив, що «кримінальну справу проти нього сфабриковано». 9 грудня на прес-конференції він, зокрема, заявив: «Мільйон доларів США, який був вилучений у мене вдома, – це не хабар, це мої особисті гроші, які я позичив у свого товариша для будівництва власного будинку».
За словами Ігоря Зварича, «ще у 1993 році я отримав земельну ділянку біля Львова. Для її забудови позичив 1,9 мільйона доларів США у свого товариша Володимира Костенка. Частину з цих грошей я використав, детальні записи про те, на що пішли ці гроші, містилися в зошиті, який лежав вдома на моєму столі, і який також було вилучено».
Також Ігор Зварич заявив, що в одному з мішків із грошима, які були вилучені в його кабінеті, були гроші, якими гості «посівали» в його кабінеті під час відкриття приміщення суду в червні цього року, і він їх планував «віддати церкві».
Президент України Віктор Ющенко сьогодні поросив Вищу Раду юстиції та Раду суддів дати оцінку діям судді. Голова ВРЮ Лідія Ізовітова повідомила, що Вища рада юстиції проводить перевірку інформації, викладеної у ЗМІ, щодо наявності підстав для звільнення пана Зварича з посади за порушення присяги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 12 Грудня 2008 20:13
Та його вже й близько в Україні немає...
Судья Показати IP 12 Грудня 2008 20:20
Не суди и судим не будешь! Таких зваричей - куда не ткни. Всех надо менять.
Злидень Показати IP 13 Грудня 2008 11:11
Та в нас тих "зваричей" греблю гати!
Ант Показати IP 13 Грудня 2008 12:37
Уволили не потому, что опозорил, а потому что попался.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2008 12:42
курва судила - население курвила. Хто мы после таких судилишь такими суками. А их море и система их производит. Слаб совок - верит тварям. Гитлер прав. Украл - в кювет и позор семье. А сегодня таких нельзя у них шанс - отмазка словами - подставили политически. ну заплатит а сидеть лет 20 и конфоскат = неззя. Больно нужный системе и пример на богатство стоящий.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2008 12:48
Розглядаючи це питання, члени Ради суддів України наголошували на тому, що Ігор Зварич своєю негідною поведінкою під час проведення прес-конференції у Львові з приводу виявлення правоохоронними органами великих сум коштів за місцем його роботи та проживання, зганьбив не лише власне звання судді, а й заплямував усю суддівську спільноту України.
никто Показати IP 13 Грудня 2008 12:55
Все прогнило и погрязло в коррупции. Коррупция розвалит страну.
вася Показати IP 13 Грудня 2008 13:03
ох насмешили...а где другие судьи в нашей стране?Просто этому не повезло...думаю набрался денег уже достаточно,чтобы осесть где-то на Кипре.Скоро следущий начнёт "молотить"
Спостережливий волинянин Показати IP 13 Грудня 2008 22:30
Хто не знає маєток, а правильніше родове гніздо голови обласного апеляційного суду Філюка, обнесене високим мурованим забором по дорозі до лікарні, що в Боголюбах. Дуже велика земельна ділянка на якій розмістилось і озеро з альтанкою і зелений гай і фруктовий сад. Окрім основної будівлі на території багато інших. Через дорогу прихопив ще трохи земельки, де розгорнув роботи по створенню каскаду озер. І це все на очах у людей які з бідами і з останніми копійчинами в кармані їдуть повз розкоші на лікування до Боголюбської лікарні. Філюк втративши совість, злигався з місцевими бандюгами від влади і творять "ділішки" про які відомо всім, але своїх "велено" не чіпати, бо це місцевий клан-банда. Нехай би потрусили кабінети та ще недоступні будівлі-замки, я впевнений, там найшлось би не менше ніж у львівського колеги Філюка. Засіви грішми кабінету перед кожним судовим засіданням були щедрими. Нехай би голова суду із своєю зарплатою, якою б вона не була великою, прозвітувався про свої статки, і за які такі "грошенята" відгрохати собі таку фазенду, і хто там, на тих плантаціях, трудиться, яка Ізаура, чи не дружина судді? Але нажаль в теперішній час нікому запитати у представників феміди, а грошенята постійно капають у закрома судді, користаючись своїм службовим становищем.
Анонім Показати IP 14 Грудня 2008 12:48
Огласите весь список пожайлуста.... Стільки коштів треба щоб виграти касацію....апеляція не наша а касація наша....
М.Н. Показати IP 14 Грудня 2008 14:42
Зварич дав маху. Як би він не повів своїх за-ів в мантіях на прес-конференцію, то міг би в прокуратурі домовитися. Сьогодні прокуратура в державі по-за законом. Закон про прокуратуру є. Він передбачає все і пільги, і вислугу та тільки одного не передбачає - контролю і відповідальності. Чи звернув хто увагу, що 100 000 дол. дали в кабінеті голови облдержадміністрації рік тому.????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus