USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Зведення сміттєспалювальної печі під Луцьком призупинять: є порушення

4 Листопада 2016 21:02
Будівельні роботи щодо зведення сміттєспалювальної печі в селі Брище поблизу Луцька проводять незаконно, а забудовник намагався занизити рівень небезпеки будови. Державна архітектурно-будівельна інспекція України видала припис призупинити будівництво.

Про це йшлося під час прямого ефіру ток-шоу «Протилежний погляд» сьогодні, 4 листопада.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, поблизу луцького сміттєзвалища, від якого понад 30 років потерпають мешканці села Брище і навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод. Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод вже заливають, попередньо викорчувавши там дерева. Тож, під час зборів громади 21 жовтня місцеві жителі прийняли рішення заборонити спорудження сміттєспалювальної печі поблизу полігону твердих побутових відходів, що може становити загрозу для здоров’я людей. Тож, аби влада дослухалася до їх прохання, селяни вирішили вдатися до більш радикальних дій, та вийшли сьогодні на акції протесту.

Ігор Поліщук зауважив, що в печі планували спалювати не сміття з полігону, а пластик, автомобільні фільтри, мазут, шини, які є токсичними.

Також зазначив, що на запит голови фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслава Рубльова до Державної архітектурно-будівельної інспекції України прийшла відповідь, в якій йдеться про те, що будівельні роботи проводять незаконно, декларації будівельні роботи не отримали. А забудовник намагався занизити рівень небезпеки будови.

«Зроблено припис призупинити це будівництво», - зазначив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Dream Показати IP 7 Листопада 2016 11:25
Чому не написали назву Забудовника? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus