USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Брищі люди вийшли на протест: не хочуть спалювання сміття поблизу їхніх осель

27 Жовтня 2016 09:21
Мешканці села Брище Луцького району вийшли на протест проти будівництва печі для спалювання відходів на території сміттєзвалища, що знаходиться поряд із селищем.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили місцеві мешканці.

З їх слів, наразі на протестну акцію поблизу місця будівництва зібралося близько декількох десятків людей з навколишніх сіл.

Окрім того, місцеві розповідають, що ще о 5 годині ранку сміття, яке було на місці будівництва печі, машини вивезли на місцеве сміттєзвалище. Вочевидь, зі слів місцевих мешканців, там готувалися до протестних акцій людей.

Як стало відомо згодом, коли люди спробували зайти на територію будівництва, то невідомі люди, які назвалися працівниками підприємства, сробували їм завадати. Відтак, селяни викликали правоохоронців. Наразі поліцейські проводять опитування працівників підприємства на рахунок дозволів на будівництво.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, поблизу луцького сміттєзвалища, від якого понад 30 років потерпають мешканці села Брище і навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод. Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод вже заливають, попередньо викорчувавши там дерева.

Тож, під час зборів громади 21 жовтня місцеві жителі прийняли рішення заборонити спорудження сміттєспалювальної печі поблизу полігону твердих побутових відходів, що може становити загрозу для здоров’я людей. Тож, аби влада дослухалася до їх проханняпро, селяни вирішили вдатися до більш радикальних дій, та вийшли сьогодні на акції протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
а Показати IP 27 Жовтня 2016 09:45
Ви шо хотіли щоб смітя спалювали у Прилуцькому
Анонім до а Показати IP 27 Жовтня 2016 15:22
Перекритий вивіз сміття також на сміттєзвалище в зв'язку з неякісною експлуатацією міською владою яка його орендує.
Землянин Показати IP 27 Жовтня 2016 10:11
Для чого його просто так спалювати,це ж енергія.Будуйте станцію і людям продавайте дешеву електроенергію.Дорого.Так,а що є інші варіанти.Шукайте інвесторів,а не протираєте штани в цій міськраді.
брищанин Показати IP 27 Жовтня 2016 10:48
Сміття чиє, Луцьке? Так і спалюйте його на зміїнці. І нехай вітерець Вам його подуває в вікна
Ок до брищанин Показати IP 27 Жовтня 2016 17:05
Ти на Зміїнець не переводь, там з Липлян луцьке г*вно смердить не менше ніж у вас сміття. Заср*в Романюк все місто і в районі вже нема чим дихати.
Анонім до брищанин Показати IP 27 Жовтня 2016 19:04
Зміїнець Брищанин не має жодного відношення до Луцька. а має до о'бєднаної територіальної громади Княгининок в яку з 12-13 грудня цілком увійде разом із Брищами. Так що включайте мозок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus