USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Звернення до Зеленського щодо Погуляйка: як голосували луцькі депутати. Список

30 Жовтня 2019 17:07
32 депутати Луцької міської ради з 34 фактично присутніх підтримали звернення до Володимира Зеленського щодо неприпустимості призначення луганського правоохоронця Юрія Погуляйка очільником Волинської ОДА. Попередньо його кандидатуру вже погодив Кабмін.

Про це свідчать дані поіменного голосування за відповідний проєкт рішення.

В цей час в залі перебувало 34 депутати, проте один з членів «Самопомочі» Тарас Шляхтич вийшов відразу перед голосуванням із зали, а його колега Алла Надточій вийняла картку під час голосування. Хоча обоє депутатів брали участь в обговоренні проєкту звернення, пропонували правки, а пані Надточій навіть заявляла, що вона – «не проти» такого звернення. Після голосування Шляхтич повернувся в зал, а Надточій зареєструвала свою картку, що видно на відео
Відсутніми в залі також були депутати Наталія Бунда, Юлія Вусенко, Артем Запотоцький, Петро Нестерук, Андрій Покровський, Микола Собуцький та Микола Яручик. Депутатка Анна Мовяк хоч і була присутньою в залі, проте не голосувала.
Нагадаємо, вчора, 28 жовтня, Уряд погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Михайловича Погуляйка. Втім, нещодавно лідер Національного Корпусу Андрій Білецький оприлюднив відео, у якому розповів, що у зриві акції протесту проти відведення українських військ у Золотому винен ексзаступник голови Луганської ОДА Юрій Погуляйко. Також Білецький зазначив, що Погуляйко відомий на Луганщині як людина, яка «кришує» незаконну вирубку лісу.

Варто зазначити, що волиняни з недовірою та без ентузіазму зустріли новину про ймовірне призначення колишнього міліціонера, посадовця з Луганщини, адже після звільнення киянина, колишнього заступника Міністра внутрішніх справ Олександра Савченка всі очікували, що Волинь нарешті отримає місцевого керівника. У соцмережах користувачі масово запитують: «невже не було достойного місцевого кандидата на посаду голови ОДА?»

До того ж, народний депутат Ігор Гузь звернувся до президента Володимира Зеленського щодо призначення керівником Волинської ОДА поліцейського з Луганщини.Він зазначає, що не може бути керівником області людина, яка працювала і жила в іншому регіоні. Такому голові ОДА знадобиться мінімум рік, аби ознайомитись зі специфікою та проблематикою Волинської області.

Відтак, у зв’язку з можливим призначенням на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації першого заступника Луганської ОДА Юрія Погуляйка депутати Волинської обласної ради зібралися на позачергову сесію та прийняли відповідне звернення.

Також волиняни зареєстрували петицію щодо недопущення призначення Погуляйка на посаду голови Волинської облдержадлміністорації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus