USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звернення Луцькради щодо імпічменту Порошенку перевірить комісія законності

4 Березня 2019 12:11
Комісія Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, перевірить прийнятий депутатами проект рішення про звернення до Верховної Ради щодо необхідності оголошення імпічменту Президенту України Петру Порошенку. На думку одного з депутатів, остаточний текст звернення неузгоджений з тим, який обговорювали на сесії.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 4 березня.

«На минулій сесії після дискусій, дебатів ми проголосували за звернення з приводу корупційного скандалу, до якого причетне оточення президента Петра Порошенка. І у тих дискусіях ми напрацювали, як на диво, консолідовані позиції. І, коли я відкриваю сайт міської ради, всі ці позиції просто перекреслені», – звернувся до обранців громади депутат Павло Данильчук.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відповів, що рішення звірять з аудіозаписом сесійного засідання.

«Я прошу зібрати комісію з питань законності, а також підготувати аудіозапис комісій та сесій, аби в правовому полі з’ясувати, чи відповідає дійсності заява депутата Данильчука, чи це просто його емоційні враження», – резюмував посадовець.

Нагадаємо, фракції УКРОП, «Батьківщина», «Свобода», «Народний контроль», позафракційні депутати підтримали звернення до Верховної Ради щодо імпічменту Петру Порошенку. Не проголосували за рішення лише депутати партії Порошенка, а також, що дивно, частина «Самопомочі», яка на всеукраїнському рівні – в активній опозиції до президентської сили. Причиною появи проекту рішення, який ініціювала «Батьківщина», стало розслідування команди Bihus.info, журналісти якої встановили і продемонстрували, як особи з найближчого оточення Петра Порошенка продавали українським оборонним підприємствам брухт під виглядом запчастин, накручуючи на цьому сотні мільйонів гривень.

Окрім того, Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що Президент обіцяв відрубувати руки тим, хто краде в армії, а в цей час наближені до нього особи займаються контрабандою російських деталей на оборонні підприємства країни. Про це під час прес-конференції 28 лютого у Луцьку заявили представники трьох різних політичних сил, які згуртувалися на підтримку звернення за імпічмент Петра Порошенка та покарання винних у торгівлі на крові. До заходу долучилися представники ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Громадянської позиції».

Також у травні 2018 року Народний депутат з Волині Ігор Гузь поставив свій підпис під поданням про імпічмент Прзидента України Петра Порошенка. Про це нардеп написав на своїй сторінці в мережі. «Я не схильний сприймати те, що відбувалося в країні за останні чотири роки, як суцільну «зраду», але глибоко переконаний, що другий термін діючого президента нічого хорошого Україні не принесе», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир. Показати IP 4 Березня 2019 13:36
О як заспівали ті хто працює тільки ротом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus