USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Звільнення в'язнів-вагнерівців становитиме загрозу для російського суспільства, – британська розвідка

21 Березня 2023 23:21
Найближчими тижнями тисячі російських засуджених, які воювали за групу вагнера в Україні, ймовірно, будуть помилувані та звільнені. Вони становитимуть загрозу російському суспільству.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що пік вербування ув’язнених до «вагнера» припав на осінь 2022 року, коли їм пропонували пом’якшити покарання після шести місяців служби.

«Хоча приблизно половина завербованих в’язнів, скоріш за все, загинули або отримали поранення, є свідчення з росії, що група (вагнера – ред.) дотримується обіцянки відпустити на волю тих, хто вижив. Довідки, які видають звільненим ветеранам групи «вагнера», нібито підтверджені указом президента путіна», – йдеться у зведенні.

Читати ще: У битві за Бахмут знищено найкращі підрозділи ПВК Вагнер, – ISW

Оскільки групі «вагнера» тепер, ймовірно, заборонено вербувати нових ув’язнених, цей відтік погіршить кадрові проблеми.

«Крім того, раптовий приплив злочинців-вагнерівців, часто схильних до насильства, з недавнім і часто бойовим досвідом, що травмує, ймовірно, стане серйозною проблемою для російського суспільства воєнного часу», – йдеться у повідомленні.

Раніше, британська розвідка відзначила, що Росія продовжує зазнавати надзвичайно важких втрат у війні, але наслідки цього різко відрізняються в різних регіонах країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus