USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звільнення губернаторів: чи стане Волинь наступною? ДУМКА ЕКСПЕРТА

8 Листопада 2013 16:09
Якщо відставка голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка свідчить про зміну політики Президента щодо західних областей, то незабаром може виникнути питання стосовно майбутнього очільника Волині.

Про це розповів політолог, виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп, - повідомляє «IA ZIK».
Так, Президент України Віктор Янукович таки звільнив сьогодні двох губернаторів – Едуарда Матвійчука з посади голови Одеської облдержадміністрації, та Михайла Вишиванюка з посади голови Івано-франківської ОДА.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕ ЗВІЛЬНИТИ КЛІМЧУКА З ПОСАДИ, - ЗМІ
Шелеп вважає, що існує можливість зміни голови Волинської ОДА. «Видно, що Президент і ПР змінюють тактику. Якщо з Одесою все зрозуміло – це може бути пов’язано зі скандалами довкола Маркова, то відставка Вишиванюка дивиться трохи дивно. Вишиванюк і Клімчук, образно кажучи, ягоди одного поля. Це губернатори супердосвідчені, які займали свої посади ще при Кучмі. Вони мають вплив не тільки політичний, але й особистісні зв’язки з ключовими особами в регіоні», – зазначив він.

«Якщо пішов Вишиванюк, а по багатьох параметрах Івано-Франківськ не сильно відрізняється від Волині, то можна сказати, що така сама ситуація чекає і на Волинь. Можливо, Янукович робить акцент не на стабільності, щоб усе було тихо-мирно, а на те, наскільки губернатори здатні забезпечити вплив партії, лінії партії в регіоні. Клімчук є членом Партії регіонів, але він зайвий раз не нав’язує лінії партії. Тобто, він намагається навпаки – залагоджувати якісь дрібні питання з опозиціонерами. Якщо Янукович справді змінює концепцію своєї політики в західних областях, то тоді може стати питання і по губернатору Волині», – додав він.

Як відомо, на Волині вряди-годи виникають чутки про можливість відставки губернатора, однак усі вони закінчувалися нічим.

Тим часом, 12 вересня під час візиту на Волинь Президент заявив, що загалом задоволений роботою голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та ситуацією в регіоні. «У нас із Борисом Петровичем цілодобовий постійний контакт. Ми не сильно добираємо слова, коли удвох спілкуємося. Але ми так звикли», – зізнався тоді Янукович.

Але вже 26 вересня у ЗМІ оприлюднили перелік областей, губернатори яких працюють найгірше, згідно версії уряду. Найбільший обвал зафіксований у випадку з Волинською областю. Регіон з початку року погіршив свої позиції на 10 пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Факт Показати IP 8 Листопада 2013 16:48
Який центр такий і консалтинг. Черговий раз нєфіг чим зайнятись.
експерт Показати IP 8 Листопада 2013 16:56
Звичайно Клімчука потрібно звільняти,але чи виграє від цього Волинь-питання риторичне.Ми пам"ятаємо хто прийшов на зміну Клімчуку-Герой України Француз.Янукович шукає тих,хто зуміє забезпечити потрібний результат ПР на наступних виборах.Клімчук попередні виборчі компанії таки забезпечив.Але це були попередні компанії.В період суцільного "покращення" видати на гора потрібний результат буде нелегко.А головне відповідадьність за таке правління на Волині ляже в першу чергу на Клімчука. Чи добавить це ПР-великі сумніви.Але,хто прийде на зміну Клімчуку? Башкаленко-вибори програє.З його салдафонським менталітетом на таку посаду зарано,Микитюк все зробив,щоб не тільки собі не бачити "губернаторської"посади,а і Клімчуку,Романюк вже одні вибори Президента "забезпечив". От і чекай Волинь на чергового француза.Життя показує,що як що в Клімчука все "чудово"-пакуй валізи. Так,що чекайте волиняни швидких змін!
АНАЛітик Показати IP 8 Листопада 2013 17:16
В певних вузьких колах ходять чутки, що в крісло губернатора дуже хочуть сісти 2 Миколи: Голєв і Гринюк. А чом би й ні? Амбіцій в кожного та досвіду вистачає. Борису петровичу треба вухи тримати ой-як востро...
ТІК до АНАЛітик Показати IP 8 Листопада 2013 18:06
Голєв...? Губернатор...? Ржунімагухаха!:) А дружину першим замом Голєв візьме - теж "амбітна"!:) Ну насмішили, анекдот вікенду!:)
Всезнайко Показати IP 8 Листопада 2013 17:20
Голєв - помаранчовий, ще й бандит, хто ж його поставить губернатором? А от Гринюк...
Александр Показати IP 8 Листопада 2013 17:27
"Якщо пішов Вишиванюк, а по багатьох параметрах Івано-Франківськ не сильно відрізняється від Волині, то можна сказати, що така сама ситуація чекає і на Волинь". Серьезный политический анализ, однако! Мудро!
АНАЛітику Показати IP 8 Листопада 2013 17:42
Ці дві кандидатури годятся стояти біля міської вбиральні і кричати "занято". Або заглядати АНАЛітику в АНАЛ. Клімчук тримається на брехні. Все - брехня - від "статистики" до сільського господарства і медицини, від освіти до будівництва. Область в страшній стагнації. Росту економіки вже давно немає. Та й це не так і вже залежиь ві наймита президента. При Бондарю ріст економіки складав 34%, хоч останній працював виключно на свою кишеню. То було загальнодержавне піднесення економіки, а сьогодні - загальнодержавний спад.
Rex до АНАЛітику Показати IP 8 Листопада 2013 18:12
"При Бондарю ріст економіки складав 34%" Помаранчеві теж вміли добре брехати, а Юля при них - красти!:)
ВВП Показати IP 8 Листопада 2013 18:09
"Росту економіки вже давно немає" Її у всій державі давно немає, а ви до Волині прикопались! Волинь ще більш-меньш виглядає в порівнянні з іншими!!!
Colonel Показати IP 8 Листопада 2013 21:45
Шелеп вважає, що існує можливість зміни голови Волинської ОДА. А також зміни пір року, приходу зими і т.д.Молодець, мудрагель однако! Експерд! Підуть всі рано чи пізно і не тільки з займаних посад
С до Colonel Показати IP 8 Листопада 2013 22:51
Чи може експерд знає кого не будь з 300 тисячної армії чиновників, відносно кого не існує можливості заміни (відставки). Хто має пожиттеву гарантію недоторканості?
Александр до Colonel Показати IP 9 Листопада 2013 10:30
Скажите честно, г-н Шелеп -выпусник кафедры политологии СНУ?))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus