USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Звільненим українським полоненим хочуть виплатити по 100 тис.

28 Грудня 2017 15:11
Всім українцям, яких 27 грудня звільнили з полону на Донбасі, пропонують виплатять по 100 тис. грн і зарахувати час перебування в заручниках до трудового стажу. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Еспрессо.

Рева також відзначив, що військовослужбовцям, які потрапили в полон, той час зарахують, як учаснику бойових дій.

"Наша пропозиція буде в тому, щоб надати кожному з тих, кого вчора звільнили, по 100 тис. грн. Період, коли людина незаконно утримувалася бойовиками, буде зарахований до трудового стажу. Якщо військовослужбовець потрапив до полону, цей термін йому зарахують як учаснику бойових дій - у потрійному варіанті", - сказав Рева.

Міністр зазначив, що звільненим із полону українцям також нададуть інші види соціальної допомоги.

"Нами підготовлений проект постанови про надання матеріальної допомоги кожному з тих, хто звільнений. Зараз на місця йдуть мої доручення, щоб кожне управління соціального захисту за адресою вивчило потреби цих людей: у когось працевлаштування, у когось реабілітація, комусь треба полікуватися. Ми все це вивчаємо і відразу починаємо з ними працювати. Кожна людина повинна відчувати, що повернулася додому, і країна не просто зустріла її квітами і забула, а ще й повертає їх до мирного життя", - додав Рева.

Як повідомлялося, у рамках великого обміну з полону бойовиків ОРДЛО звільнили двох волинський бійців: Артема Віндюка та Володимира Гізуна. Про звільнення Володимира стало відомо в останню хвилину, адже волинянина не було у списках бійців на обмін.

Читати ще: «Навіть ворогу такого не побажаю», - звільнений з полону волинський боєць

Після неймовірної зустрічі в Борисполі глибоко вночі всіх звільнених з родинами доставили у медзаклади - військових у військовий госпіталь, цивільних - у Феофанію. Там вже чекали лікарі і волонтери. Усіх було одразу розподілено по відділенням на обстеження, лікування та відпочинок.

Загалом вчора 73 українських бійця звільнили у рамках великого обміну полоненими. Своєю чергою, українська сторона передала бойовикам 233 полонених. Одна колишня українська військова відмовилася залишати «ДНР» після обміну. Причиною того, що вона залишається в «ДНР», жінка назвала те, що в Донецьку живуть усі її рідні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 28 Грудня 2017 17:05
За шо?
Торі до Анатоль_ Показати IP 28 Грудня 2017 17:34
А за те, що не сидів дома в теплі перед комп*ютером, як це робив ти
11 до Торі Показати IP 28 Грудня 2017 19:21
ЗЗа те що що Петька був президентом .
11 до Торі Показати IP 28 Грудня 2017 19:22
Типу він за нього туди пішов щоб в ліжку дома не сидіти . Вам за 4 роки не смішно це казати
до Анатоль_ Показати IP 28 Грудня 2017 17:22
за те, що тебе довбо*оба захищали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus