USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Звільняємо всіх обласних воєнкомів», – Зеленський

11 Серпня 2023 15:23
Президент Володимир Зеленський прокоментував результати засідання Ради національної безпеки та оборони щодо перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, під час якого ухвалено рішення звільнити всіх військкомів.

«Провів засідання РНБО. Спеціальне. Одне питання ключове: результати перевірки «військкоматів». Доповіді: ДБР, СБУ, МВС, Генеральний прокурор, НАЗК, НАБУ. Загалом уже 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», 33 підозри. Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, – саме їм можна довірити цю систему комплектування», – заявив Президент.

Як наголосив Зеленський, реалізувати це рішення повинен Головком Валерій Залужний. Перед призначенням нових керівників ТЦК буде перевірка СБУ.

Читати ще: Не лише військкомів: кого ще перевірятимуть через корупцію в ТЦК

Щодо питання ВЛК, то два тижні відбудеться засідання РНБО з цього приводу, додав Президент. Тим часом триватиме перевірка, підготовка пропозицій. «Рішення теж будуть», – підсумував Зеленський.

Читати ще: В Україні перевіряють на зловживання ТЦК. Куди звертатися, якщо були проблеми

Нагадаємо, після скандалу з одеським військкомом Євгеном Борисовим, в якого знайшли дороге майно, куплене під час воєнного стану, в Україні розпочалися перевірки територільних центрів комплектування (військкоматів).

Правоохоронні органи мають право перевіряти спосіб життя військкомів, наскільки він відповідає їхнім деклараціям. А Збройні сили мають компетенцію перевіряти, як працює цей комісаріат, як виконує свою задачу і які є скарги до роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Наташа Показати IP 11 Серпня 2023 15:52
Волинського не звільнять, він кум Залужного
Петро до Наташа Показати IP 11 Серпня 2023 16:36
поживемо - побачимо...
Кузик до Наташа Показати IP 11 Серпня 2023 20:45
Хто просік тему той уже пішов
ABC Показати IP 11 Серпня 2023 16:34
Що значить "звільняємо"? Відколи це в нас звільнити стало найвищим покаранням? Для того, щоб вони потім поїхали собі в Маямі витрачати нахом'ячені на крові воїнів мільйони баксів? Під суд і на нари! Тільки так, бо інакше це буде всього лиш показуха.
ахах до ABC Показати IP 11 Серпня 2023 18:20
Не переживайте, суд буде, тільки через суд популістськи (незаконно) звільнені воєнкоми не тільки відновляться на посадах, а ще й вз'ї...уть державу Україну на кругленьку суму зарплат і моральної шкоди.
Воэнком обл Показати IP 11 Серпня 2023 16:46
Звільняйте, заодно пропоную самим (ви навть строкову не служили) чи *слугам* чи *95 кварталу* виконувати план мобілізації і поточного некомплекту
До Наташи Показати IP 11 Серпня 2023 16:50
Не переживайте призначать Яція чи Антона думаю для вас це не краще
123 Показати IP 11 Серпня 2023 18:27
Таке рішення - показовий приклад нездатності уповноважених органів ефективно боротися з корупцією в системі органів державної влади. Виявляється, їм простіше всіх зробити *злочинцями*, ніж виявити і покарати справжніх злочинців. Попахує ВЧК - ОГПУ
Сергій Показати IP 11 Серпня 2023 20:00
Вони вже так мільйони заробили!
45 Показати IP 11 Серпня 2023 20:29
Чергове окозамилювання,від перестановки доданків сума не міняється. Ніхто цих воєнкомів на вулицю не вижене, проведуть певні ротації і на їх місце прийдуть нові зароблянти на мобілізації.Де півтора року були правоохоронні органи, чому " проспали" розквіт бардаку та корупції у воєнкоматах та перетворення воєнкомів в удєльних князьків?!Всі все знали всіх все влаштовує, от тільки вибори на горизонті, нароод треба охмуряти боротьбою із корупцією.
ABC до 45 Показати IP 11 Серпня 2023 21:28
От тому я на наступних виборах не проголосую за жодного кандидата або партію, яка була хоч якимось найменшим чином пов'язана із "зеленими". Якщо був в Зе-команді - значить зашкварений назавжди! І ніхто мене не переконає у протилежному.
Правда Показати IP 12 Серпня 2023 07:15
"...послухали лисичку і щуку кинули у річку".Обовязково при звільненні чергове звання і хорошу пенсію.
17 Показати IP 12 Серпня 2023 13:15
Від перестановки доданків сума не змінюється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus