USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Звірівське» можуть віддати у «приватні» руки

29 Січня 2013 18:01
Державні мисливські угіддя на Волині можуть дозволити надавати у користування приватним підприємцям.
Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 29 січня.

За словами заступника начальника відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісу Волинського управління лісового та мисливського господарства Руслана Люшука, щороку на утримання мисливських угідь держава дає все менше грошей. Тож, ведення такого господарства стає збитковим і без державної дотації не виживе.

Щоб мисливське господарство існувало і надалі, його можуть надати у користування «приватникам». Загалом підприємці зможуть розраховувати на 9 мисливських угідь на Волині, на які хочуть припинити право користування. Серед них знаходиться і ДПМГ «Звірівське». Площа ж усіх мисливських угідь, які можна «орендувати», становить 74 тисячі гектарів.

Щодо цього, присутній на засіданні комісії нардеп Анатолій Вітів зазначив, що волинські мисливські угіддя – «ласий шматочок» для підприємців. Зокрема, це стосується Звірівського мисливського господарства, яке наразі не є збитковим і може приносити прибутки.

У відповідь на ці слова Руслан Люшук зауважив, що не варто чекати, доки усі мисливські господарства на Волині збанкрутують. Мовляв, віддавати їх «приватникам» - нормальна європейська практика.

Окрім того, він додав, що для того, щоб мисливське господарство приносило прибуток, у його розвиток потрібно вкладати гроші, а якщо приватні підприємці хочуть це робити, то їм потрібно дозволити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
1 Показати IP 29 Січня 2013 18:52
Ой не даремно в облраді Столяр комісію співочолює :)
незнайко Показати IP 29 Січня 2013 19:59
пройде 5 років і половини того не буде .....
йован Показати IP 29 Січня 2013 20:41
ы тими приватними руками будуть руки якогось нардепа, типу Смытюха, як ы Оконське форелеве господарство
Zozul'ka Показати IP 29 Січня 2013 22:35
Світла пам'ять волинським зубрам((
Міля Показати IP 30 Січня 2013 08:10
Йован, а звідки ти всьо знаєш за смєтюха? Наверно фарельку любиш?
Сергій Показати IP 30 Січня 2013 09:06
Так вони ж "Волинське управління лісового та мисливського господарства". Хай за рахунок лісового підтримують мисливське. А то як прибутки то собі, а збитковість державі. Хороша позиція.
zzz Показати IP 30 Січня 2013 09:54
да це вже не одноразово піднімалося питання, перш за все це інтереси губернатора... а зубрів після цього вже не почути...
Петро Показати IP 30 Січня 2013 10:04
А чи варто при такому розкладі справ утримувати за кошти держбюджету фірму на Волі 30. Вони вже скоро нічого не будуть мати.Все віддано підприємцям. Маючи такий ресурс-це треба уміння щоб довести лісгоспи до зубожіння.
Тарас Показати IP 31 Січня 2013 00:48
Шкода що помер Телішевський, а Голік не має вже тої сили, щоб сказати Коліснику "я тебе породив, я тебе й вб’ю"... Від такої системної шкоди Волинському лісу та природі зможе врятуватися тільки молодше покоління, якщо сповна спитає зі старшого за покривання кримінально-деспотичного управління Колісника.
василь Показати IP 1 Лютого 2013 20:47
пан колісник хоче щоб учені довели доцільнісьть розведення зубрів.у мене питання до пана колісника про подальшу доцільнісьть перебування його на посаді керівника нехай учені доведуть що такий керівник потрібен україні.що крім грошей нічого св.ятого не мае

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus