USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Звіт ООН з біорізноманіття: Природа – у найгіршому стані в історії людства

6 Травня 2019 22:22
Стан природи зараз є найгіршим за всю історію людства. Вимирання загрожує близько мільйону видів рослин та тварин, йдеться в першому звіті ООН з біорізноманіття, який був оприлюднений в понеділок, 6 травня. За оцінками, на Землі існують до восьми мільйонів видів, пише DW.

Як стверджується у звіті, види вимирають в десятки або навіть сотні разів швидше, ніж у минулому, і причиною такого прискорення є діяльність людей. Понад півмільйона наземних видів "мають недостатнє природне середовище для тривалого виживання". Якщо їхнє середовище не буде відновлене, то ці види ймовірно вимруть упродовж десятків років. Ситуація в океанах не є кращою.

У звіті перелічені п'ять способів, у які людство впливає на біорізноманіття. По-перше, перетворюючи ліси та луки на сільськогосподарські угіддя та населені пункти. По-друге, надмірно виловлюючи рибу в океані. По-третє, спричиняючи спалюванням викопного палива кліматичні зміни. По-четверте, забруднюючи землю та воду. По-п'яте, дозволяючи інвазивним видам рослин та тварин витісняти аборигенні.

Науковці з усього світу зібралися в Парижі, щоб представити звіт ООН з біорізноманіття, який має близько 1800 сторінок. Висновки звіту мають бути схвалені представниками 109 країн, повідомляє агентство AP.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нейтрал Показати IP 7 Травня 2019 07:45
де реакція нашого міста.це не так важливо як базар чи субсидії.як аварія і хабар. клоуни стираєте себе з лиця землі нічого корисного від вас в маштабах немає.акцент тільки на збагаченні.
ВВ Показати IP 7 Травня 2019 09:41
Ми не можемо зупинитись. Проста причина - всі хочуть іфон, круті штани, гарну автівку і т.д. А ще ж добре з*їсти щось в пластиковій упаковці. Нам всі ЖОП*, і це лякає. Потрібно просто в один момент зупинись хоч на рік в розвитку і тоді буде прогрес у відновленні природніх ресурсів. Тільки це просто не так вже і легко(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus