USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Звіт голови ОДА волинські депутати прийняли – попри претензії БЮТ

30 Січня 2009 12:25
Під час другого пленарного засідання сесії Волинської облради депутати взяли до відома звіт голови ОДА Миколи Романюка. Про це 30 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
При розгляді питання виступив голова фракції БЮТ у Волиньраді Олександр Свирида. Він зазначив, що рішення його фракції – взяти до відома звіт. Проте, за словами пана Свириди, потребує вирішення низка питань. Зокрема, це майнові – Волиньоблагроліс, шацька рятувальна станція, санаторій «Пролісок». Керівник бютівців в облраді зазначив, що ОДА повинна припинити судитися із облрадою.
Іншим блоком питань, які турбують «біло-сердечних», є кадрові. Зокрема, пропонується відкликати підписи під звільненням Віталія Єрка (екс-начальника служби автомобільних доріг Волині – «ВН»), а також звільнити голову Шацької РДА Леоніда Кислюка. Щодо нагородної політики, то тимошенківців не задовольняє, що підписується подання на нагородження певних осіб. Зокрема Володимир Бондар (екс-губернатор Волині, голова ВОО «Єдиний центр», член блоку «НУ» в облраді – «ВН»)  та Іван Карпомиз (голова ради Федерації профспілок Волині, член блоку «НУ» в облраді – «ВН») не достойні державних нагород, – вважає керівник фракції БЮТ у Волиньраді.
Також турбує БЮТ «єзуїтське використання питання» будівництва заводу корпорації «Нестле» у селі Смолигів Луцького району. Пан Свирида зазначив, що депутати облрад, які раніше голосували проти сприяння у вирішенні цього питання, тепер просять підряди.
Окрім того, Олександр Свирида зупинився на заходах із подолання економічної кризи щодо рефінансування банківської системи.
Після цього слова взяв депутат-нашоукраїнець Володимир Гунчик. Він вважає, що проблемні питання між головою ОДА й облрадою повинні вирішуватись у кабінеті, а не виноситись на публіку.
Останнім виступив губернатор Волині Микола Романюк. Він наголосив, що не розуміє переважної частини претензій, оприлюднених паном Свиридою. За його словами, більшість піднятих питань або вирішені, або будуть вирішуватись, або не мають під собою належних підстав. Щодо будівництва заводу «Нестле», то пан Романюк зазначив, що він сам голосував за це питання.
Голова ОДА сказав, що буде «лобіювати Чорнуху, Блошка, Корбинчука…»  (депутатів-бютівців облради, які працюють у будівельній галузі, – «ВН»). За його словами, інвестори три місяці затягували вирішення питання будівництва заводу підприємством Віктора Чорнухи. І коли вони прибули знову, але з київською будівельною структурою,  то губернатор відмовився їх прийняти у своєму кабінеті. « Я лобіював, лобіюю і буду лобіювати волинський бізнес», – зазначив Микола Романюк. Щодо проблеми рефінансування, то вона повинна вирішуватися на рівні Києва, – вважає губернатор.
Після закінчення виступу в сесійній залі пролунали оплески. Голова облради Анатолій Грицюк поставив питання на голосування . «За» висловилися 65 депутатів. І це рішення присутні також сприйняти оплесками.
Довідково:
15 січня голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк оприлюднив під час сесії облради «Звіт голови обласної державної адміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку області за 2008 рік та делегованих обласною радою повноважень». Після цього виступив голова Волиньради Анатолій Грицюк, який розкритикував волинського губернатора. За прийняття звіту до відома проголосувало лише 40 депутатів. Таким чином, рішення не підтримали.
У коментарі ЗМІ пан Романюк заявив, що не бачить у цьому трагедії.
Окрім цього, деякі депутати Волиньради висловили сумнів з приводу достовірності результатів голосування за звіт голови ВОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Січня 2009 14:54
"...вважає губернатор. Після закінчення виступу в сесійній залі пролунали оплески". А тим часом у Ковелі не до овацій: губернатор хоче Кошарука своїм наслідником зробити, від слова - наслідив... http://www.kowel.at.ua/news/2009-01-30-365
Анонім Показати IP 30 Січня 2009 23:57
Додайте до голосування Гриценка...будь-ласка!
Анонім Показати IP 31 Січня 2009 13:19
Звісно лобіюватиме Микола кумів і сватів. Бо ж звідки ж відкати візьмуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus