USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зволоження шкіри обличчя: ознаки зневоднення, методи догляду*

18 Травня 2023 15:54
Зволоження – головний етап догляду за шкірою, що є запорукою її здорового стану і краси. Нестача вологи в шарах епідермісу призводить до втрати еластичності, утворення зморщок і лущення. І не тільки суха, а й жирна шкіра обличчя потребує зволоження незалежно від пори року. Повноцінне зволоження запобігає в’яненню, сухості шкірного покриву на обличчі.

Чому важливо зволожувати шкіру обличчя?

Коли йдеться про зволоження шкіри, то це не тільки її осяйний зовнішній вигляд, а й здоров’я. Є три основні причини, через які треба обов’язково звертати належну увагу на зволоження.

Запобігання дочасним віковим змінам. Клітини шкіри утворюють важливий компонент – колаген, що відповідає за її пружність. З плином часу він починає вироблятися в недостатній кількості. Унаслідок цього волога зі шкіри випаровується, з’являються зморшки. Зволоження запобігає появі вікових змін на рівні клітин.

Захист. Якщо щодня зволожувати обличчя, відбудеться відновлення захисного гідроліпідного бар’єру. Завдяки йому шкіра буде більш стійкою до різного агресивного впливу навколишнього середовища. Негативний фактор – це сухе повітря, низька температура, сильний вітер або опади.

Підтримка рівномірного тону шкіри. Якісне зволоження допомагає вирівняти тон шкіри, завдяки чому вона матиме кращий вигляд, і макіяж можна накладати набагато простіше.

Косметичні засоби, що містять ліпідний комплекс, можна знайти в інтернет-магазині Froomo. Представлені засоби від європейських і американських брендів подарують шкірі відчуття пом’якшення і ніжної поверхні.
Зволоження шкіри з урахуванням її типу

Якщо зволожувальні маски та сироватки є універсальними засобами, то крем потрібно обирати, враховуючи тип шкіри. Їх є чотири: жирна, нормальна, суха та комбінована.

Нормальна шкіра

Цей тип шкіри має здоровий вигляд і невеликі пори. Для нормальної шкіри можна використовувати сироватки для обличчя, у яких присутній такий компонент, як гіалуронова кислота, муцин равлика, нанобілки-аквапоріни. Як салонний догляд можна спробувати мезотерапію і біоревіталізацію.

Суха шкіра

Такий тип шкіри потребує практично цілодобового зволоження. Її захист тонкий, їй не вистачає ліпідного мастила, вона схильна до лущення і стягнутості. Зате не страждає на запалення та прищі. Догляд слід почати з умивання. Виключити водопровідну воду і маніпуляцію грубими ватними дисками. Макіяж змивати акуратно гідрофільною олією або молочком.

Жирна шкіра

У неї є одна перевага – вона довше за інші типи залишається молодою. Такий стан буває оманливим, бо вона має блиск. Для зволоження жирної шкіри рекомендовані легкі текстури, такі як лосьйон і флюїд, щоб наповнити епідерміс вологою, але не забити пори. Косметика має бути ніжною, щоб не порушити бар’єрну функцію ліпідного шару.

Комбінована шкіра

Це жирна шкіра, що має блиск у Т-зоні (лоб, перенісся і підборіддя) й суха або нормальна на інших зонах обличчя. Умивати обличчя дівчатам і жінкам, у яких комбінована шкіра, важливо без агресивних засобів, які можуть призвести до зневоднення. Це тонік або емульсія, спрямовані на відновлення pH. Ними потрібно скористатися після кожного вмивання.
Етапи зволоження шкіри

Зволожити обличчя в домашніх умовах можна, використовуючи правильно підібраний косметичний засіб. Етапи догляду за шкірою включають такі процедури:

1. Залишки макіяжу усувайте молочком або міцелярною водою.

2. Для вмивання можна використовувати тонік. Він добре звузить пори і стабілізує кислотність шкіри, підготувавши її до нанесення емульсії та крему. Крім того, тоніки роблять шкіру пружною, особливо, якщо в складі присутні активні інгредієнти.

3. Наносьте зволожувальний крем або лосьйон. Вибирайте склад легкий, без комедогенних компонентів. Вони закупорюють пори і провокують запалення.

4. Сироватки та концентрати для зволоження шкіри допоможуть швидко нормалізувати гідроліпідний баланс. Наносять їх двічі на день відразу після очищення.

Зволоження шкіри обличчя – аж ніяк не дрібниця. Воно важливе й потрібне. Його реалізація має низку правил, що не вирізняються складністю, але мають велике значення для результату. Зволожувати потрібно клітини шкіри всіх типів. На актуальність використання косметичного засобу для зволоження такий фактор, як сезонність, не впливає. Просто, залежно від пори року, підбирають відповідний догляд і відповідну косметику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тоня Гиріна Показати IP 8 Лютого 2024 13:22
Я також знаю точно на власному досвіді, що найкращим способом боротьби зі зневодненням і зморшками є використання засобів з такими речовинами, як гіалуронова кислота, а розібратися з технології її дії можна на прикладі такої статті: https://japan-shampoo.com.ua/blog/gialuronova-kislota-v-kosmetitsi/ Сама я обирала різні ключові інгредієнти, але серед них важко точно обрати ті, які точно будуть боротися зі зневодненням.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus