USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Звинувачував у війні бандерівців: 77-річного волинянина вдруге судили за сепаратизм

14 Червня 2023 22:29
На Волині вдруге судили 77-річного чоловіка за виправдовування російської агресії. Першого разу Володимир Лєсков отримав місяць арешту, цього разу – вже рік тюрми.

Перший вирок він отримав у червні минулого року – тоді суд призначив йому місяць арешту за те, що чоловік у розмовах з односельчанами звинувачував у війні бандерівців, пише Zaxid.net.

Однак навіть після вироку Володимир Лєсков у розмові з журналістами на камеру продовжував виправдовувати росію та звинувачувати ЗСУ в обстрілах українських міст. Відтак на чоловіка вдруге відкрили кримінальне провадження.

Як йдеться у вироку Ківерцівського райсуду, розмова з журналістами «12 каналу» в чоловіка відбулася 4 серпня минулого року. Коли журналістка запитала: «росія нам ворог чи друг», то чоловік відповів, що друг.

Крім того, він заперечував, що росія напала на Україну і говорив наступне:

«То не росія почала війну в чотирнадцятому році, а з заходу люди поїхали туди»;

«Мене дуже турбує те, що зараз українські збройні сили по мирному населенню, по Донбасу, по Донецьку, по інших населених пунктах гатять тими американськими пушками»;

«Кажуть тільки, що росія вбиває, гарбає Україну. Нащо їм гарбати, нащо їм тая Україна, їм он своєї землі хватає».

Додамо, що чоловік у розмові з журналісткою сам визнав, що за такі висловлювання його можуть на три роки посадити у тюрму.

У вересні минулого року чоловікові вручили підозру за ч.3 ст. 436-2 ККУ (повторне виправдовування російської агресії). Відомо, що під час слідства Володимир Лєсков уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. На засіданні 6 червня суддя Олександр Костюкевич цю угоду затвердив.

Чоловікові призначили обумовлене сторонами покарання: рік ув’язнення без конфіскації майна. Це пом’якшене покарання, оскільки санкція статті передбачала мінімум п’ять років тюрми. Також чоловік повинен сплатити 3,7 тис. грн за проведені експертизи.

Вирок поки ще не набрав законної сили, сторони можуть подати апеляції. Однак судячи з того, що була підписана угода про визнання винуватості, оскаржувати вирок не будуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 14 Червня 2023 22:50
Мало дали!
турист Показати IP 15 Червня 2023 04:56
Смішно дали. 25 років каторги він заслуговує. Нехай нах їде в кацапію жити з вівцями і путлєром. Там спробує щастя.
123 Показати IP 15 Червня 2023 12:17
Завести на схід України в гарячі точки, щоб це старе торобало подивилось звідки що летить і якого лиха зазнають громадяни України від громадян росії і їх керівництва .Обов*язково там лишити, щоб шукало "бандерівців".
скептик Показати IP 15 Червня 2023 12:35
треба дати 25 років каторги з конфіскацією, його "друзія" у 40-х
Військовий Показати IP 15 Червня 2023 22:39
На палю пі**ра старого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus