USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку експонуються найдавніші євроінтеграційні спроби України

14 Грудня 2013 12:00
Волинський краєзнавчий музей розкриває найдавніші євроінтеграційні спроби України. Так, 13 грудня розпочала роботу виставка «Волинь в період Галицько-Волинського князівства», присвячена річниці коронації князя Данила Галицького, повідомляє Волинський інформаційний портал.

На експозиції представлені зразки зброї, прикрас і предметів побуту жителів Галицько-Волинського князівства. Зразки зброї, зокрема, арбалетів, на думку організаторів виставки, свідчать про формування прошарку класичного середньовічного лицарства, що є ознакою європейськості Галицько-Волинської держави.

Кандидат історичних наук Сергій Панишко розповів, що ще з давніх часів українські землі «дивилися» на захід, на Європу. Зокрема, свідченням цього є коронація галицько-волинського князя Данила Романовича. Історичні джерела свідчать, що соціальні, політичні та економічні умови сприяли тому, щоби володар Галицько-Волинської держави отримав корону. «Попри те, що Галицько-Волинські землі були у сфері політичного впливу Золотої Орди, Данило мав відвагу, політичну та економічну силу прийняти цю корону», - зауважив історик.

Зі слів директора ДП «Волинські старожитності» Олексія Златогорського, корону Данила Галицького так і не знайшли, однак на виставці є не менш цікаві експонати. Скажімо, половецькі казани, які донині не пропускають рідину, татарські стріли абощо.

розповів,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11 Показати IP 15 Грудня 2013 07:49
Більшого марення сивої кобили годі придумати. Не наші предки дивились на Європу, яка тоді існувала лише географічно, а хижі євроінтегратори жадібно, як і зараз, дивились, як прихапати наші землі, як це відбулось з Холмом та іншими землями. За Бугом вже готують документи, що підтверджують власність на земельні ділянки до 1939 р. на Західній Україні, ждіть позовів і мудрих рішень Євросуду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus