USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Луцьктепло» «розкручує» містян на гроші й погрожує судами

24 Липня 2014 17:56
Комунальники придумали схему, потрапивши в яку з лучанина «здирають» більше 2-х тисяч гривень. Жертвою такої оборудки міг стати кожен, хто має в квартирі лічильник на гарячу воду.

Зі своєю проблемою звернувся в Інформаційне агентство Волинські Новини лучанин Леонтій Рудчик.

«Це держава мене має захищати, а виходить так, що я від держави захищаюся», - бідкається пенсіонер.

Він розповів, що в 2010-му закінчився термін повірки лічильника на гарячу воду, однак лучанин далі продовжував платити за комуналку згідно із показниками лічильника, за що й отримував відповідні квитанції. І, раптом, через три роки йому виставляють борг 2 270 гривень.
Леонтій Рудчик наголошує, що жодного договору не підписував, що після закінчення певного терміну має перевіряти лічильник. З цього приводу отримав роз’яснення від прокуратури: займатися перевіркою має ДКП «Луцьктепло».

«Прокуратурою області проведено перевірку правомірності встановлення ДКП «Луцьктепло» за надання послуг з обслуговування і ремонту засобів обліку теплової енергії і води та проведення періодичної перевірки даних засобів, що здійснюється сервісним центром, який знаходиться по проспекту Молоді, 10 б в Луцьку. Встановлено, що ДКП «Луцьктепло» мешканцям міста періодично надсилають вимоги щодо проведення періодичної метрологічної повірки засобів обліку теплової енергії і води в сервісному центрі, що суперечить вимогам статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтям 13, 20 Закону України «Про теплопостачання» та іншим законам України. Таким чином, ДКП «Луцьктепло» незаконно стягує плату за проведення періодичних перевірок лічильників. Окрім того, плата за періодичну повірку лічильників повинна встановлюватися органами місцевого самоврядування та включатися до тарифу за утримання будинку, а не встановлюватися підприємством самостійно.
Так, в червні минулого року лучанин отримав листа від комунальників, які зобов’язували його провести повірку лічильника до кінця місяця.

«Згідно з пунктом 15 «Правил надання населення послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» засоби обліку підлягають періодичній повірці. Так, лічильника обліку гарячої води необхідно перевіряти не рідше як раз в 4 роки. Тому Вам необхідно провести метрологічну повірку лічильників, адже міжповірочний інтервал повірки у Вашій квартирі закінчився 18.10.2010 року».
«Зваживши на роз’яснення прокурора, я і не планував витрачати власні кошти на перевірку лічильника, хай самі це роблять, бо отримують за це гроші. Вони сказали у 2013-му році, що три роки тому мені треба було перевіряти лічильник, а до цього усіх все влаштовувало і платив я комунальні за лічильником, жодних претензій до мене не було. І от, неочікувано у своїй квитанції я побачив борг понад дві тисячі гривень, хоча комунальні завжди сплачую вчасно. Так, я звернувся до них з листом щодо неправомірності дій, а вони мені відповіли, що як не заплачу, - в суд. Хоча увесь цей час я платив згідно із показниками лічильника, а вони мені нарахували борг за воду, яку не використовував, це ж чистої води корупція!», - наголошує Леонтій Рудчик.
Чоловік розповідає, що по тому його зобов’язали сплатити борг через суд, однак він найняв адвоката і почав себе захищати. Так, Феміда стала на сторону лучанина скасувавши боргове стягнення, як неправомірне.

«Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області щодо заяви Леоніда Рудчика про стягнення заборгованості встановлено задовольнити заяву про скасування стягнення».
«Втім, комунальники й далі продовжують нараховувати борг й погрожують новими судами. Я звертався з проблемою до Луцького міського голови Миколи Романюка, однак він не хоче мені допомагати. Але я принциповий і буду боротися до кінця, хоча я впевнений, що в таку корупційну схему я попав не один, і чимало лучанам довелося сплатити їхні видумані штрафи, бо ж не всі готові до судової тяганини, які тривають роками і вартують грошей для адвокатів», - наголошує Леонтій Рудчик.

Зараз чоловік очікує відповіді з прокуратури, куди звернувся щодо дій комунальників.

Зі своєї сторони ДКП «Луцьктепло» не вбачає у власних діях якихось порушень.

«У нього закінчився термін дії лічильників і він мав їх повірити. Цього не зробив, то за цей час і було нарахування комунальних по загальній системі, як, ніби, ти без лічильника, то ці гроші йому і вписали у борг. По цій справі ще він і ми будемо позиватися не один раз у суд», - коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини працівник прес-центру ДКП «Луцьктепло» Валентина Ковальова.

Вона додає, що вже подібні конфлікти не будуть повторюватися, бо з першого серпня повірка лічильників включена Луцькрадою у тариф і людям не буде потрібно окремо доплачувати за повірку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 24 Липня 2014 18:44
Чи не простіше заплатити 15 грн за повірку і сидіти дома спокійно?
Ну ну до Анонім Показати IP 24 Липня 2014 21:43
За 1 лічильник десь 41 грн. Як правило-2 шт. = 82 грн. Далі- або чекати місяць, поки напишуть Акт по повірці (розхід води за нормою, тобто *3 по оплаті), або заплатити тіж гроші підприємству (зняття-встановлення, за день). Тобто ще 60 грн десь. То разом 140 грн за 2 лічильника. ТО які 15 грн ?
aa Показати IP 24 Липня 2014 19:08
Повірку лічильника згідно ст. 28 про метрологію і метрологічну діляльність зобовязаний провести виконавець послуги. Однак, споживач, як власник власник лічильника зобовязаний відшкодувати виконавцю вартість повірки. Якщо ж він відмовиться, то можливий позов виконавця про відшкодування вартості витрат на повірку лічильника. Однак якшо укладений договір про надання послуг, то також слід шукати пункт у ньому на кому покладено обовязок проводить повірку. щодо заборгованості, то слід читат ст.32 ЗУ про житлово-комунальні послуги.
я Показати IP 24 Липня 2014 20:45
у меня лет 8 не проверяют счетчик...
фц Показати IP 24 Липня 2014 20:46
так кто их должен проверять, хозяин или тот, кто устанавливал?
Анонім до фц Показати IP 25 Липня 2014 02:20
Поверку должна выполнять соответствующая служба. Вопрос заключается в том, кто именно должен следить за своевременностью поверки: водоканал или пользователь счетчика?
каям Показати IP 24 Липня 2014 22:10
І я в такій самій ситуації,тільки за два місяці,хоч повірку зробив зразу після повідомлення,,лульктепло,, яке і прийшло з запізненням на два місяці.Теж звертався в,, луцьктепло,,де мені говорили,що повідомлення надсилали раніше,і вони невинні що воно неприходило,де явно видно що всюди обман- просто ,,ШАРАШКІНА КОНТОРА,,
Анонім Показати IP 24 Липня 2014 22:31
кірика бандюгу на вила
аноніму Показати IP 24 Липня 2014 22:43
кіріка кришує РОМАНЮК М.Я. - рука руку миє. А бабки ой немалі...
Ще теплий Показати IP 25 Липня 2014 00:09
Єремеєву знову МАЛО! Скільки вже буде красти?
правда в очі Показати IP 25 Липня 2014 12:08
Всі проблеми нашого краю знаходяться за обласною адміністрацією - на Кременецькій 38. І які б "губернатори" не приходили до каси області, якщо вони не припинять заколуарну співпрацю з великоваговим бізнесом, то підуть з посад з опущеними головами і скажуть як Б.Клімчук "Я це роблю заради волинян і щоб не пролилась кров".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus