USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Болгарію чекають дострокові парламентські вибори

21 Грудня 2016 09:40
Переговори Реформаторського блоку (фракція в парламенті Болгарії) з іншими політичними партіями з питання формування нового уряду (замість Кабінету міністрів, який подав у відставку, під керівництвом Бойко Борисова) завершилися безрезультатно.

Про це заявив співголова парламентської фракції реформаторів Найден Зеленогорськи, повідомляє Укрінформ.

«Під час переговорів з нашими партнерами по парламенту - партією ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) і Патріотичним фронтом не було досягнуто консенсусу за пріоритетними напрямами діяльності: реформа судової системи і посилення антикорупційного законодавства», - наголосив Зеленогорськи.

Він заявив також, що в середу, 21 грудня, поверне президентові Росену Плевнелієву мандат на формування нового уряду, висловив сподівання, що партіям, які увійдуть до нового складу Народних зборів (парламент Болгарії) вдасться знайти точки зіткнення при формуванні Кабінету міністрів.

Раніше від формування уряду відмовилися партія ГЄРБ і Болгарська соціалістична партія.

Таким чином, всі спроби формування нового Кабінету міністрів вичерпані. Згідно з законодавством, обраний президент Болгарії проросійський Румен Радєв після вступу на посаду 22 січня 2017 року повинен призначити службовий уряд, розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

За попередніми даними, вибори до Народних зборів можуть відбутися в кінці березня – на початку квітня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Болгарії під керівництвом Бойко Борисова подав у відставку після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата, генерал-майора у відставці Румена Радєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus