USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Будівництво квартир для волинських військових «зависло» через експертизу

1 Квітня 2015 12:45
Аби завершити «заморожене» будівництво 44-квартирного будинку для військових у Володимирі-Волинському, розпочали будівельно-технічну експертизу. Втім, зі слів мера міста, процес відбувається, «як мокре горить».

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

«Ми ніяк не можемо завершити будівництво. Зараз там роблять експертизу, але так її роблять, як мокре горить. Але є ще одна проблема – нам потрібно виділити земельні ділянки під кладовище. Інформацію вже передавали в Генштаб», - повідомив Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

Зауважимо, що мер раніше інформував про готовність у будинку одного під’їзду. Втім, аби здати будинок для військових, необхідно близько 7 мільйонів гривень. Цього року на місці побувала комісія з Міністерства оборони України.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик пообіцяв посприяти вирішенню цієї проблеми.

«Дійсно, немає руху по 44 квартирному будинку у Володимирі-Волинському, і проблеми із виділенням землі під кладовище теж є. Тому я ще раз звернуся у відповідні структури з цими проблемами», - сказав Гунчик.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про варіанти житла для військових. Йшлося про те, що держава зобов'язалася надати житло родинам загиблих учасників АТО. Однак, якщо це перекладуть на плечі місцевих бюджетів, – нічого не вдасться реалізувати. Очільник області розповів, що на Волині виділили лише одну квартиру родині загиблого військового у Володимирі-Волинському. Ще за рахунок благодійних внесків дофінансовується житло для пораненого бійця. Більше грошей на житло для родин військових не виділили.

Також повідомляли про те, що Волинська облдержадміністрація неефективно використовує гроші, які виділяють з бюджету для придбання житла сім’ям загиблих в АТО бійців. Зокрема, 180 тисяч гривень, які виділили родинам загиблих, повернули назад до бюджету.

Так, старший інспектор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації Світлана Побережна на своїй сторінці у мережі Facebook повідомляла, що у вересні минулого року з бюджету знову виділили гроші, однак директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Банада невідповідально віднісся до розподілу цих коштів.

«Луцькій міськраді кошти пролежали до грудня, обезцінилися, а в кінці року «розчухалися», і в авральному порядку щось там купили. Кому? Не знаю, хоча за посадою повинна була б знати. Не інформують. А саме цікаве: для того, щоб купити квартири в Луцьку, просили додати коштів у Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Ті дали. 180 тисяч гривень. В той же час, майже таку ж суму, яка пролежала у Володимирі і обезцінилась, повернули до бюджету. І не вірте, якщо будуть казати, що кошти прийшли для конкретної людини. Вони або не здатні зрозуміти, або брешуть. Ну от що робити із такими «господарниками»? У нас в країні так багато грошей, що ми дозволяємо собі так бездарно ними розпоряджатись?», – розповідає Побережна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_. Показати IP 1 Квітня 2015 13:12
Це нікому не цікаво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus