USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Кордонами» Луцька треба було займатись у 90-ті

19 Листопада 2014 15:44
Досі не затверджені межі Луцька створюють багато проблем. Це питання треба було вирішити ще у «гарячі 90-ті», - стверджують депутати міськради.

Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення меж Луцька під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 19 листопада, повідомив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що до кінця 2014 року Луцьк може отримати нові межі, які не оновлювалися ще з часів Радянського Союзу.

«Для чого потрібні межі? Для того, аби не повторилася прикра ситуація минулих літ, коли ми видали землю інвалідам, а через півроку виявилось, що це – землі однієї із сільських рад. Таким чином люди проходили принизливі судові процедури. Тому кожна держава й населений пункт повинен мати певні чіткі межі», - наголосив секретар Луцькради Сергій Григоренко.

Однак, він зауважив, що визначення меж обласного центру – дуже складна процедура.

«Місто оточують 10 сільських рад. Кожна має провести власну сесію. Після цього питання погоджує районна рада. Далі справу розглядають під час сесії Луцькради. Потім проект відправляють в Держземагенство у Київ, й лише тоді - на сесію Верховної Ради. Ми займались цим понад півроку, поки не довели усе до пуття. Насправді ми нічого від цього не отримаємо, але межі встановити треба», - додав Григоренко.

На це начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зазначив, що протягом тривалого часу існувала думка, буцімто, межі міста зменшилися. Однак насправді вони залишились такими ж, а помилкова думка виникла через недосконалість обліку. Наприклад, раніше до Луцька відносили Лаврівські дачі.

«А загалом, певною мірою ця робота робиться запізно. Цим треба було займатися в 90-ті роки коли не було встановлено високих паїв та податків на землю. Нині межі міста - це юридично закріплені території, а в багатьох громадян є право власності на них. Тому ця робота потрібна і її треба завершити», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
яся Показати IP 19 Листопада 2014 16:06
всі такі зараз розумні, але не роблять те що зараз треба робити і потім через 20 років будуть теж голову ламати треба більше працювати головою а не чай кава і балачки нікому не потрібні де була з ким чому що їла))))
До ася Показати IP 19 Листопада 2014 17:02
що-небудь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus