USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.70 9.88

15-річна лучанка створює «робота-аватара» для військових, який допоможе розміновувати території

12 Листопада 2022 20:14
Юна лучанка створює пристрій, який допоможе військовим вберегти життя. Знаючи, як багато українських територій замінували росіяни, 15-річна Аліна Сичук вирішила працювати на майбутнє.

Який вигляд має пристрій та як працюватиме – у сюжеті 12 каналу.

На руці 15-річної Аліни Сичук – майбутній пристрій для дистанційного знешкодження мін та боєприпасів. Дівчина вже два роки захоплюється електронікою та відвідує гурток робототехніки Малої академії наук. На таку розробку її наштовхнули події війни.

«Наші військові знешкоджують міни, на які, буває, натрапляють люди, і тому виникла ідея ось це створити», – каже дівчина.

Суть виробу у тому, щоби на відстані, перебуваючи у відносно безпечному місці, виконувати дії з розмінування. Цей майбутній пристрій вона назвала «роботом-аватаром». Наразі готове все, крім машини. Замість неї поки що працюють прищепки.

«От ми рухаємо зараз пальцями і ця інформація передається по цим всім шнурам до оцього крокового двигуна», – розповідає винахідниця.

Усі чотири датчики, які розміщені на руці, копіюють рухи та передають сигнали роботові. Дівчина каже, що, крім безпечності, і того, що для управління не потрібен комп’ютер, перевагою буде і його дешевизна. Адже, якщо вибухне – буде не шкода.

«Ми виготовили ось цю пластикову деталь. Енкодери приєднували взагалі використовуючи пластикові труби, такі пластикові дощечки і так їх виготовляли під розміри енкодерів і з’єднували з цією всією конструкцією», – пояснює Аліна.

Стараннями Аліни Сичук втішені наставники. Ба більше, оцінив їх і міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет, який перебував у Луцьку з візитом. Тож доручив вручити нагороди юній винахідниці та її вчителям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
скептик Показати IP 12 Листопада 2022 20:51
є ще дешевший варіант. кішка називається.
тьфу до скептик Показати IP 12 Листопада 2022 22:22
живодер!
Кося Показати IP 14 Листопада 2022 16:56
А хто там в червоному платті красівому
Кася Показати IP 21 Листопада 2022 13:05
Батько зробив а вона хвалиться мала

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus