USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи буде Луцьк цікавий туристам

16 Травня 2014 18:30
Третій рік поспіль в Луцькій міськраді розповідають про налагодження співпраці з підприємцями у сфері туризму й промоції міста, щоразу роздаючи нові обіцянки. Втім, результати не дуже втішні.

Під час круглого столу «Співпраця в туристичній галузі» сьогодні, 16-го травня, Луцький міський голова Микола Романюк офіційно заяви, що в Луцьку немає спільного підходу щодо розвитку туристичної галузі.

«Торік ми збирали представників різних інституцій щодо розвитку туристичної галузі й мені так здалося, що це треба лише міськраді. Щоб пожвавити цей ринок – необхідно працювати разом. Наприклад, у Льовові бізнесмени створили свою організацію, яка займається промоцією міста. Тому ми й відстаємо від Львова, що немає спільного підходу», - говорить мер.

Сьогодні ж експерти на Волині прогнозують туристичний бум.
Втім, чи вдасться ним скористатися – питання відкрите.

Нагадаємо, що Луцьк отримав логотип міста 26 березня 2012-го року. Ще торік Микола Романюк говорив, що інформація про послуги туристичних агенцій, готелів та ресторанів Луцька невдовзі з’явиться в інтернеті. А начальник відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму міськради Наталія Бунда запевнила, що місто працює над створенням центру туристичної інформації. Тоді запросили на робочу зустріч представників туристичних агенцій, готелів та ресторанів для налагодження співпраці.

Центр таки створили. І в 2013-го році знову почали говорити про те, що Луцька міська рада повинна об'єднатися із місцевими бізнесменами. Тоді начальник управління туризму та промоції Луцької міської ради Наталія Бунда наголосила, що місто Луцьк обрало туризм одним із пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку. Цього ж року створили 3D-проект, у якому місто стало віртуальним та об’ємним. Чиновники говорили, що на сайт можуть додаватися кафе, ресторани, готелі. Відповідно, турист зможе знайти для себе усе необхідне. Однак на сьогодні з усіх бажаючих бізнесменів, які пропонують свої послуги туристам, на цьому сайті є лише один готельно-ресторанний комплекс, про що доповіла сьогодні, 16-го травня Наталія Бунда.

Луцька міська влада і сьогодні, під час круглого столу, закликала бізнес до співпраці.

Втім, про те, що співпрацю між бізнесом і міською владою не вдалося налагодити й досі говорить директор Центру туристичної інформації та послуг Луцькради Ольга Лактіонова.

«До нас звертаються люди, ми дзвонимо до вас, підприємці, а нам кажуть: «Скільки у вас людей?» Одиничного туриста не хочуть приймати. Так ми втрачаємо й інших туристів», - говорить Ольга Лактіонова.

То чи буде на Волині туристичний бум, чи стане Луцьк приємним відкриттям для багатьох туристів – питання залишаються відкритими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
:))) Показати IP 16 Травня 2014 18:50
Да, чекаємо туристів, які приїдуть з Парижу, Риму чи Копенгагена подивитися на Прекрасний Луцьк
Анонім Показати IP 16 Травня 2014 18:54
Чи буде Луцьк цікавий туристам: Отшень...
я Показати IP 16 Травня 2014 19:29
туристи не тільки з Європи. туристи і з інших міст України. тим більше, що Крим відпав. як не крути. а Луцьк разом з Волинню, та ще й з шацькими озерами в цьому році будуть у фаворі. волиняни і лучани до роботи!
іРИНА Показати IP 16 Травня 2014 19:32
Моря - нема. Всі їдуть на Світязь! Зробіть на Свитязі, в Шацьку свої дочірні структури, а то приїздиш туди, а там про озеро і Волинь - розповідають кожухами та дешевим китайським крамом!
555 до іРИНА Показати IP 16 Травня 2014 19:56
Підтримую! От поляки вміють робити свою країну привабливою для туристів, а у нас, українців, це ніяк не виходить, на жаль.
ПП Показати IP 16 Травня 2014 23:04
"чи стане Луцьк приємним відкриттям для багатьох туристів " - звичайно що ні!!! Вклали пару мільйонів - приїхало пару туристів. Оце рентабельність!!!
анонімус Показати IP 17 Травня 2014 00:12
не буде в нас краще відкриють новий трц, ніж почистять територію біля замку
Турист Показати IP 17 Травня 2014 06:26
А без Бунди що не будуть знати про туристичне відкриття в луцьку, це найнепотрібніше та найнерентабеоьніше управління в міськраді. Кому і чим воно допомогло? Якщо говорити про скорочення - то воно найперше. Тай створювала та вигризала вона його у депутатів задля зарплати та відмивання коштів для себе, а не для туристів....
туристу Показати IP 17 Травня 2014 10:07
о, і сюди наплювало. та те управління, певно одне, що щось робить. тільки не пищить про це по всіх усюдах. а просто робить тихенько свою справу.
Думаю правда тут є Показати IP 17 Травня 2014 17:50
Не звик говорити поганого про роботу інших, адже знаю, що усім не вгодиш. Проте, щодо сфери туризму у Луцьку, то тут є що говорити про проблеми. По-перше, єдиного підходу немає через те, що кожен чиновник, який "нібито промує туризм" говорить про своє і лобіює свої інтереси. По-друге, у міста Луцька вже другий рік поспіль відсутня Стратегія розвитку міста (в першу чергу як документ), а ті Стратегії, які були до 2012 року були точними копіями Стратегії одного з міст Західної України. По-третє, найбільшою помилкою, яка "залишилась" у кабінетах міськради є "синдром чиновника, який бажає, щоб бізнес зробив усе за них", а вони лише поставлять "галочку собі". По-четверте, бізнес ніколи не прийде і не буде вкладати на території, яка розвивається без "плану дій" і діє лише за планом "лебідь-щука-рак". І нарешті, досить порівнювати моє рідне місто Луцьк зі Львовом (достатньо і того позору, що наш логотип точна копія Львівського - в кольорах), моє місто є самобутнім, зі своєю історією, зі своєю неповторною атмосферою, а тому вважаю, що місто повинно розвиватить завдяки Лучанам, вкладати у розвиток туристичного потенціалу повинні не "фахівці 3D графіки" з Києва, чи "Стратеги" з Кам"янця-Подільського - а Лучани, місцеві фахівці.
синергетика Показати IP 18 Травня 2014 16:10
А що, коли спробувати ліквідувати те управління. А раптом все вийде. Коли кожен робитиме ту "концепцію" на своєму місці, з часом можна щось синтезувати. А поки що, як не круглі столи, то кантові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus