USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чи знесуть кіоск на центральному проспекті Луцька

25 Березня 2016 22:26
З-поміж об’єктів, які мали зносити в місті, опинився і кіоск, який розташований по проспекту Соборності у Луцьку.

Представники департаменту муніципальної поліції переконують, що кіоск незаконний і підлягає знесенню. Власниця кіоску ж просила його не зносити, а допомогти оформити МАФ, або ж знайти інше місце для нього. Натомість, якщо вивчити історію земельної ділянки, де він розташований, то з’ясовується, що на місці цього кіоску вже декілька місяців як мав би бути встановлений вхід до підземного пішохідного переходу.

На засідання міськвиконкому 23 березня, департамент муніципальної поліції підготував черговий список металевих конструкцій, які підлягають знесенню. Ці гаражі та МАФи розташовані за наступними адресами: Ветеранів, 1, 3, 7, Відродження, 49а, Волі, 39, Глушець, 1, Гордіюк, 4, Гордіюк, 47, Данила Галицького, 2, Даньшина, 12а, Дубнівській, 79, Єршова, 2а, розі вулиць Єршова і Карбишева, Ковельській, 4, 66, Львівській, 61, Молоді, 1, 1а, 3, 3а, 3б, 5, 5а, 5б, Писаревського, 9, 11, Президента Грушевського, 20, Рівненській, 6, Романюка, 4, Січовій, 1а, Соборності, 26, Соборності між будинками № 17 та 19б, № 23 та 25б, Стрілецькій, 27.

Усі ці проекти рішень члени виконкому підтримали. А ось навколо ще одного об'єкту розгорілися словесні баталії. Ця тимчасова споруда, яку мали знести, розташована за адресою проспект Соборності, 42.


Зі слів очільниці департаменту Юлії Сиротинської, земельна ділянка, на якій розташований кіоск, віддана в оренду ТзОВ «Ілос». Власниця кіоску уклала договір з цим підприємством на маркетингові послуги, але дозволів на розташування кіоску, ведення торгової діяльності у неї немає.

Власниця МАФу Людмила Мельничук також взяла слово. Вона переконувала, що сама є багатодітною матір’ю, і просила кіоск не зносити. А якщо в документах є недосконалості – посприяти, аби їх виправили.

Раніше у кіоску, який стоїть на цій ділянці з 2007 року, продавали лише пресу, та згодом асортимент розширився, бо продавати тільки друковані видання виявилося власниці невигідно. Сам же кіоск, до слова, відданий в оренду. Якщо ж без знесення ніяк не обійтися, то жінка попросила «знайти місце», де вона б змогла його встановити.

Спершу члени міськвиконкому запропонували термін добровільного демонтажу змінити з 7 до 30 днів з дати ухвалення рішення. Та Юлія Сиротинська попросила не створювати прецедент. Інакше всі власники МАФів, яким дадуть 7-денний термін демонтажу, матимуть підставу для позову до суду, мовляв, чому комусь тиждень, а комусь - місяць на знесення. Тож пропозицію відхилили.

Пропонували власниці кіоску звернутися в департамент з листом, в якому запевнити, що в місячний термін кіоск знесуть добровільно, і відтермінувати таким чином виконання рішення. Та підприємець з цим не погодилася і все ж просила не зносити кіоск.

Натомість очільниця муніципалів переконувала: щойно потепліє, територію торгівлі цей МАФ розширить: мовляв, в лотках поруч на тротуарі буде продаватися розсада, саджанці «по 6 метрів по обидва боки кіоску». Юлія Сиротинська все ж наполягала на затвердженні проекту рішення. Ще й казала, що ще з одним кіоском цієї власниці по проспекту Молоді, 21 муніципали вже мали проблеми: жінка погодилася добровільно знести конструкцію, та щойно комунальники поїхали, через 15 хвилин поставила його назад. Людмила Мельничук своєю чергою, це заперечила, мовляв вона поставила прибраний кіоск на лафету, аби згодом його перенести.

Такі тривалі «розбірки» навколо одного з кіосків призвели до того, що, вочевидь, частина членів виконкому засумнівалися, зносити кіоск чи ні. Тож проект рішення не набрав необхідної кількості голосів і конструкцію поки не зноситимуть.

Цікаво, що на цій ділянці, яку орендує ТзОВ «Ілос« вже не перший рік обіцяють збудувати підземний пішохідний перехід, де інвестором виступає «Порт-Сіті-груп». У січні 2015 року громадськості представили навіть два варіанти зовнішнього вигляду проекту підземного переходу, які розмістити на сайті інвестора.
Тоді ж планували провести голосування серед лучан і розпочати проектні роботи. В обіцяних амбітних планах, озвучених в січні 2015-го, говорили, що підземний перехід збудують до кінця року, але «все залежить від обстановки в Україні», і просили міськраду допомогти знести торговий кіоск підприємця Шаульського, через який довгий час не могли розпочати роботи з будівництва переходу (цей кіоск, до слова, розташований поруч зі згаданим вище, от лише на нього вже було оформлене право власності). Та до сьогоднішнього дня на цій території будівельних робіт ніхто не починав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Asir Показати IP 26 Березня 2016 06:05
А чому не зносять споруду на Соборності біля Княжого двору? Є впливові покровителі?
123 Показати IP 26 Березня 2016 07:56
Не набрало голосів. Бо два члени не проголосували
до асір Показати IP 26 Березня 2016 08:38
а там також має бути підземний перехід?
не лучанин Показати IP 26 Березня 2016 09:14
не кіоск -а ресторан!!! невже в місті почнуть наводити лад з "шанхайськими"мафами і гаражами?
бе Показати IP 26 Березня 2016 09:51
цей "нужник" зносити не можна-подивіться! легше сказати чого там тільки не продається! ну прямо супермаркет!
волиняка Показати IP 26 Березня 2016 09:57
він так "прикрашає" місто-що можже претендувати на візитівку
село Показати IP 26 Березня 2016 10:08
от би нам в село таку будку
осбб Показати IP 26 Березня 2016 13:12
Юля ти маєш сталаві нерви , головне щоб тебе не здали. МОЛОДЕЦЬ!
юля Показати IP 26 Березня 2016 15:00
будка як Великодне яйце і все як в "коробейника" в ній продається! ще й" аптеку" можна добавити-ну чим не прекраса для міста? я тільки в ній роблю закупки!
Вулодько Показати IP 27 Березня 2016 09:07
Власниця того ларка - ще та жіночка!Поцікавтеся у неі документами на той товар!!!!!.Ще на зупинці біля Каравану стоіть у неі МАФ.Своєю наглостю вона відома на весь Луцьк.Хто знає-пойме про шо я.Але більше чим впевнений ,що підмаже де тра і на Пасху буде там "6 метрів вліво і 7 метрів вправо" і буде все шо хоч.І продавець щомісяця новий (а не оформлений -то 100 пудов і без сан. книжки)якому не заплатять,а щей винен лишиться. Аферістка воно ,повірте мені.
Андрій Показати IP 28 Березня 2016 20:17
Збоку стоїть шаурма яку взагалі заборонено продавати, котяче м'ясо.... Але заплатили Григоренку 1000$ і всі питання закрили............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus