USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Де на Волині утилізовують мертву худобу

27 Червня 2014 07:00
На Волині - проблема з утилізацією відходів тваринного походження, - стверджує обласна прокуратура. Однак Головне управління ветеринарної медицини каже, що проблеми є хіба із функціонуванням ветсанзаводу.

Про це стало відомо під час міжвідомчої наради у прокуратурі області сьогодні, 26 червня.

Зі слів заступника прокурора області Олега Корецького, деякі волинські сільради незаконно виділяють земельні ділянки для утилізації відходів тваринного походження. Лише в Маневицькому районі за поданням районного прокурора скасували 22 таких рішення.

Однак начальник Головного управління ветеринарної медицини області Богдан Лозинський каже, що з скотомогильниками на Волині немає жодних проблем.

«Раніше, щоб обладнати один скотомогильник потрібні були великі гроші, необхідно було встановити 2-метровий паркан, викопати рів, постійно доглядати за ним. Витрати лягали на сільські ради. Жодна з сільрад не в силі була цього зробити. У радянські часи їх основним призначенням було обслуговування сільгосппідприємств», - пояснив він.

Усі скотомогильники на Волині, каже Богдан Лозинський, обстежили і закрили у 2011 році. Найнебезпечніші, переконує, перебувають на постійному контролі служби.

Він розповів про порядок утилізації мертвих тварин. Якщо тварина загинула, то власник звертається до голови сільради. Той телефонує до ветеринарної служби або на ветсанзавод. Тоді тушу тварини забирають на утилізацію.

Нагадаємо, стало відомо, що ветсанзавод на грані закриття, бо вже кілька місяців не отримує дотацій з держбюджету.

Та, додав Богдан Лозинський, не виключено, що селяни не завжди звертаються до сільради чи ветеринарів, якщо загинула тварина. Можливо, що вони самовільно закопують туші в невстановлених місцях. А про виділення землі сільрадами під відходи тваринного походження у ветеринарній службі, переконують, не чули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тракторист Показати IP 27 Червня 2014 10:44
Колись в путювках писав - буксировка худоби. Відтягував ближче до лісу. Вовчики теж їсти хочуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus