USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Із мухи зробили слона», - Гунчик про екологічне лихо на ветсанзаводі

28 Серпня 2017 15:29
Затягування ліквідації екологічного лиха навколо Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» голова облдержадміністрації Володимир Гунчик перекладає на політиків та місцевих мешканців.

Про це йшлося під час оперативної наради голови облдержадміністрації 28-го серпня. ­­

На початку розгляду цього питання заступник голови ОДА Сергій Кошарук відзвітував, що для того, аби ліквідувати наслідки екологічного лиха, необхідно понад 28 мільйонів гривень.

«Із держбюджету Кабмін виділив 17 мільйонів гривень, 1.2 мільйона дає обласний бюджет, решта - 10.4 мільйона гривень - мають надійти з інших джерел фінансування, зокрема з бюджету міста Ковеля. За ці кошти ми забезпечимо людей централізовано чистою водою та перемістимо відходи у 10 бетонних ємностей, що знаходяться на території Ковеля, і які мають розмір 7 на 7 метрів. Необхідні проекти вже подали в Мінрегіонбуд», - доповів Кошарук.

Зауважимо, Кабмін виділив кошти ще в травні, втім, по-факту роботи з утилізації відходів ковельського ветсанзаводу так і не розпочалися.

Провину за те, що відходи досі не утилізовують, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик перекладає на місцевих мешканців. Також він дорікав, що нардеп від округу Ігор Гузь неодноразово бував на місці та допомагав волинянам привернути до проблеми увагу місцевої влади.

«Ми пам’ятаємо депутатів з камерами, крики, перекриття дороги. Ми б давно забули про ковельську трагедію, утилізувавши відходи, зачистили б територію та закрили б підприємство. Натомість робили на цьому піар. Ми завжди славилися тим, що з мухи робили слона – так зробили і в Ковелі», - прокоментував ситуацію Гунчик.

Нагадаємо, що доки ситуація не набула широкого розголосу у суспільстві, то наслідки лиха намагалися тихцем та незаконним чином приховати, зокрема було зафіксовано, що тонни мертвеччини викинули в лісі на Маневиччині, також хотіли захоронити рештки біля села Поворськ, але місцеві мешканці перекрили дорогу та не дали цього вчинити.

На сьогодні, допоки чиновники перекладають відповідальність на інших, а робота з утилізації тваринних решток не відбувається, довкілля все більше забруднюється, зокрема на територію почали зливати нечистоти та перетворюють її на стихійний смітник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К. лучанин Показати IP 28 Серпня 2017 15:51
Ай да ГУНЧИК.... !!! Та чого ви мір дієвих ніяких не приймали!!? Чого ота, згадувана ГУНЧИКОМ муха така СМЕРДЮЧА ? А він ще слона згадує та мешканців ПОВОРСЬКА звинувачує, СОВІСТЬ БИ МАВ ТА ЯКІСТЬ ГІДНІСТЬ , ЯК КЕРІВНИКА ОДА. Я розумію що він ПРИЗНАЧЕНЕЦЬ і лежить під ПОРОШЕНКОМ, але ж ти ВОЛИНЯНИН чи хто...?
Зробили із мухи слон Показати IP 28 Серпня 2017 16:02
Ну якщо він назвав це мухою, то він не зміг і з мухою розібратися. Що б було якби по його словах то справді був би СЛОН?)Він назвав справу ПРО ЕКОЛОГІЧНЕ ЛИХО НА ВЕТСАНЗАВОДІ легкою. Тобто він не вартий своєї посади...
скептик Показати IP 28 Серпня 2017 20:44
треба пару тон тої мухи гнусикові під двері привезти
дрон Показати IP 28 Серпня 2017 21:36
а от цікаво який то такий оболтус розвалив автозавод

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus