USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Демобілізовані бійці на Волині стають бізнесменами

21 Липня 2015 17:17
Волинянам, які повертаються з зони АТО, центри зайнятості (обласний, міський) виділяють кошти, аби ті, хто бажає, могли розпочати власну справу. Найчастіше це – торгівля та агробізнес.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Досвід та перспективи правового захисту учасників АТО», який відбувся сьогодні, 21-го липня, в конференц-залі готелю «Україна» у Луцьку.

Директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк повідомив, що свій бізнес розпочинають демобілізовані і в Луцьку.

«У нас на обліку зараз є 51 демобілізований воїн АТО. Чотирьом ми допомогли працевлаштуватися, надавши кошти для почату власного бізнесу. Вони започаткували свою справу у торгівлі. Один продає шкарпетки, інший – будівельні інструменти, ще один зайнявся розведенням свиней», – розповідає керівник міського центру зайнятості.

Він додає, що серед тих, хто звертається за допомогою із працевлаштування, чимало чоловіків, які не готові до роботи й потребують реабілітації.

«Не всі хочуть працювати. Є ті, хто приходить до нас і каже, що хоче відпочити і побути в спокої. Втім, бувають і прикрі випадки, коли говорять, що після повернення зі служби, їх добровільно-примусово «попросили» піти з підприємства», – говорить Едуард Неймарк.

Зауважимо, що загалом в області в центрі зайнятості стоять на обліку 629 демобілізованих. Працевлаштуватися змогла вже 61 людина.

Водночас, 28 демобілізованих отримали кошти для започаткування власної справи.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що підприємці Волині хочуть об’єднатися в одну платформу, аби організовано допомагати учасникам АТО адаптуватися й працевлаштуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ната Показати IP 21 Липня 2015 18:54
Где можно узнать информацию. Всем надают материальную помощь для открытия властного дела? Где можно узнать такую информацию?
до ната Показати IP 21 Липня 2015 20:58
це на біржі праці там видають суму близьку 3-4 тис грн одним платижем але ви цю ж суму отримували б по 550 - 600 грн приблизно 5-6 міс як би стояли на обліку в центрі зайнятості. але ви поцікавтесь там особисто бо з мого досвіду це було 3 роки тому
Колишній безробітний Показати IP 21 Липня 2015 21:16
Це чистої води - окозамилювання. Центр занятості виплачує одноразово кошти, які платив би все одно протягом року. Смисл заключається в тому, що віддавши одноразово гроші центр занятості звітує про начебто надання роботи і знімає з обліку. Знайшли бізнесмена - продавця шкарпеток, Покажіть мені хоч одного, хто на цьому піднявся? І цікаво б було глянути статистику, скільки таких новоспечених бізнесменів через рік успішно ведуть свій бізнес?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus