USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерт заявив, що ГПУ свідомо дає Онищенку шанс продати активи

26 Липня 2016 17:33
Генпрокурор Луценко фактично дає можливість потенційному підозрюваному позбавитися своїх активів, які надалі не будуть конфісковані.


Таку думку висловив експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, аналізуючи інформацію про те, що генеральний прокурор Юрій Луценко не підписав повідомлення про підозру Олександру Онищенку через неточності у формулюваннях та повторно відправив її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Ситуація виглядає абсурдно: генпрокурор, який не має юридичної освіти, говорить антикорупційному прокурору та директору Антикорупційного бюро, до яких є вимоги щодо стажу, освіти та інших критеріїв, про те, що вони неправильно щось вказали в документі», – констатував Банчук.

«Навіть якщо так, повідомлення про підозру – це, по-перше, короткий документ. По-друге, це документ, який жодним чином не вплине на подальший хід подій. По-третє, його можна завжди змінити. Це не обвинувальний акт чи документ, з яким справа передається до суду», – пояснив експерт.

На його думку, поки що виглядає так, що головне для генпрокурора – не результат, а створення картинки: яскраві, але безрезультатні затримання.

«Навіть, якщо є якісь юридичні неточності, то юристи в ГПУ можуть це змінити того ж дня. Для цього не потрібно тягнути три тижні. За цей час можна продати всі активи й тоді за цією справою навряд чи щось можна знайти та довести», – відзначив експерт.

Фактично, з його слів, генпрокурор зараз своєю бездіяльністю грає на руку підозрюваному.

«Щось схоже спостерігалося і з Василишиним, і з низкою інших затримань, коли ГПУ попереджала офіцерів СБУ про затримання. Такі дії складно зрозуміти», – резюмував Олександр Банчук.

Нагадаємо, ще 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка, якого підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

У результаті обшуків у справі щодо "схем Онищенка" затримали фігурантів справи. Серед причетних є і посадові особи державного ПАТ "Укргазвидобування".

Наступного дня до Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

18 червня заарештували на два місяці екс-заступника глави правління НАК "Нафтогаз України"Олександра Кацубу з правом внесення застави в розмірі 450 мільйонів гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКАНДАЛЬНИЙ ОНИЩЕНКО ФІНАНСУВАВ ВИБОРЧУ КАМПАНІЮ «БАТЬКІВЩИНИ»

Згодом арештували ще кількох фігурнатів справи - Валерія Посного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus