USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Рада позбавила Онищенка недоторканності й дала дозвіл на арешт

5 Липня 2016 12:11
Верховна Рада дозволила порушити кримінальне провадження проти народного депутата із "Волі народу" Олександра Онищенка, - інформує Gazeta.ua.

За відповідну постанову проголосували 275 депутатів.

За постанову про зняття депутатської недоторканності проголосували 265 депутатів, а за арешт - 263.

Після цього спікер Андрій Парубій оголосив перерву.

"У 12:40 продовжимо нашу роботу", - заявив голова ВР.

Якщо народний депутат України Олександр Онищенко, з якого зняли недоторканність, найближчим часом не повернеться в Україну, він буде оголошений в державний і міждержавний розшук, - інформує канал 24.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко після голосування в Раді, - пише"Інтерфакс-Україна".

Він додав, що нове українське законодавство дозволяє почати проти нього судове провадження заочно і конфіскувати його майно.

Луценко заявив, що найближчим часом підпише проект підозри народному депутату Онищенку.

З його слів, Державна прикордонна служба доповіла, що 2 липня Онищенко на борту літака покинув Україну і вилетів до Мінська (Білорусь), але українські правоохоронні структури не мали права зупинити недоторканного народного депутата до голосування в Раді.

На запитання журналіста про те, чи буде затриманий Онищенко у випадку його появи на Олімпійських іграх у Бразилії, Луценко зазначив, що в України і Бразилії є відповідні домовленості: "Думаю, що всюди, крім РФ, яка свідомо і відверто порушує всі міжнародні закони... я думаю, що будь-яка інша країна буде співпрацювати з нами у видачі громадянина Онищенка".

Нагадаємо, Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

У результаті обшуків у справі щодо "схем Онищенка" затримали фігурантів справи. Серед причетних є і посадові особи державного ПАТ "Укргазвидобування".

Наступного дня до Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

18 червня заарештували на два місяці екс-заступника глави правління НАК "Нафтогаз України"Олександра Кацубу з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИМОШЕНКО СТАЛА НА ЗАХИСТ ЕКС-РЕГІОНАЛА ОНИЩЕНКА

Згодом арештували ще кількох фігурнатів справи - Валерія Посного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПРИЛЮДНИЛИ СТЕНОГРАМУ РОЗМОВ ФІГУРАНТІВ СПРАВИ ОНИЩЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 5 Липня 2016 13:28
А тепер попробуйте, арештуйте його...
007 Показати IP 5 Липня 2016 14:53
Був же ж у руках, чому не арештовували і так зі всіма. Дурдом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus