USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генеральна прокуратура припинила справи щодо 150 бійців 51 бригади

20 Травня 2016 23:17
Генеральна прокуратура України припинила справи щодо 150 бійців, яких звинувачували у дезертирстві. Таке рішення оприлюднили після пікету військової прокуратури Луцького гарнізону. Решту бійців, які перебувають у розшуку, закликають добровільно прийти до військової прокуратури з поясненням причин відсутності на військовій службі.

Про це інформуєь у прес-службі Генпрокуратури.

Нагадаємо, 19 травня під час пікету військовослужбовці заявили, що це остання мирна акція. Якщо військова прокуратура не припинить переслідувати бійців 51 бригади і не перегляне справи, то вони готові вдатися до радикальних дій.

Сьогодні, 20 травня, Генеральна прокуратура України повідомила, що питання дотримання прав військовослужбовців 51 бригади перебуває на особистому контролі Генерального прокурора України. Юрій Луценко доручив Головній військовій прокуратурі та військовій прокуратурі Західного регіону розібратися із ситуацією, що склалась, та прийняти законне рішення у найкоротші строки.

За станом на сьогодні слідчі військової прокуратури Західного регіону встановлили підстави для припинення кримінального переслідування стосовно майже 150 осіб з 51 окремої механізованої бригади, яких притягували за ухилення від військової служби (статті 407-409 КК України), внаслідок не підтвердження слідчим шляхом повідомлень про це командування 51 окремої механізованої бригади.

«Для прийняття такого рішення стосовно інших військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади (щодо яких слідство триває та які перебувають у розшуку) необхідно провести додаткові слідчі дії, у тому числі отримати від них пояснення щодо причин самовільного залишення місця служби», - повідомляють у відомстві.

Головна військова прокуратура звертається до військовослужбовців, які розшукуються правоохоронними органами за ухилення від військової служби, з рекомендацією самостійно і добровільно звернутися до найближчої військової прокуратури із зізнанням та поясненням причин відсутності на військовій службі.

«Тільки завдяки отриманим від військових інформації, на підставі Закону можливо буде прийняти рішення щодо припинення кримінального переслідування або, за наявності підстав, призначення покарання, не пов’язаного із позбавленням волі», - переконують у ГПУ та звертають увагу, що за відсутності тяжких наслідків або фактів вчинення інших злочинів, застосування до особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у ході досудового слідства ініційовано не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
з 51 бригади Показати IP 21 Травня 2016 12:37
Увага! Це може бути маніпуляція військової прокуратури, на чолі з Матіусом, фейковою статистикою перед генпрокурором Луценком на тлі загального суспільного невдоволення свавіллям військових прокурорів по відношенню до реальних захисників України в найважчий дотепер період цієї війни. Не варто розслаблятися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus