USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Громада 23-ого округу отримала від Парубія «відписку»

24 Травня 2016 17:45
Нещодавно на окрузі № 23, до якого входять Ківерцівський, Любешівський, Камінь-Каширський і Маневицький райони Волинської області, оголосили вибори. Цьому передувало звернення ініціативної групи округу до голови Верховної Ради Андрія Парубія, в якому люди просили пришвидшити вибори в окрузі. У відповідь громада отримала «відписку», - інформують у прес-службі УКРОПу.

Минулого тижня ініціативна група отримала відповідь на своє звернення від голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслана Князевича. Чітких роз’яснень щодо коштів жителі 23-ого округу не отримали та й відповідь прийшла через 4 дні після офіційного оголошення виборів на округу.

«Ці відписки – чергове небажання держави йти на контакт з громадськістю, – прокоментував лист-відповідь голова волинської обласної парторганізації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов. – По суті така відповідь не несе жодного смислового навантаження. Просто констатація факту, який кілька днів як відбувся. Роз’яснень щодо коштів громада не отримала взагалі, лише переадресацію у інший комітет. Дуже прикро, що відписки вже стали традицією для державних структур».



Активісти у зверненні наголосили, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ надає 20 мільйонів гривень для інвестування державних коштів в інфраструктуру міст та сіл, відновлення занедбаних шкіл, ФАПів, будинків культури. В 23-ому окрузі є теж чимало об’єктів соціального значення, які потребують добудови, реставрації, капітального ремонту. Проте відсутність народного обранця позбавляє права десятків тисяч людей на краще життя та захист їхніх прав. Тому активісти просили пришвидшити проведення виборів на 23 окрузі та роз’яснити, чи будуть державні кошти виділені у таких же обсягах, як і для інших округів, на «багатостраждальний округ №23».

Так, під тиском громади вибори на окрузі № 23 таки оголосили. 10 травня ЦВК оголосила вибори у чотирьох округах в Україні, де колишні народні депутати набули інших посад, Волині серед них не було. А вже станом на 16 травня, більш як через дев’ять місяців після загибелі депутата, довідка надійшла до виборчої комісії. Її після вказівки голови Верховної Ради Андрія Парубія врешті надали до ЦВК. Тоді ж ухвалили рішення про призначення виборів у 23-му окрузі. Вони відбудуться 17 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus