USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадські активісти збунтувалися проти «людини Колісника»

12 Серпня 2015 15:12
Проти призначення на посаду тимчасового виконувача обов’язків начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка виступили представники громадських організацій.

Про це йшлося під час засідання круглого столу «Лісове господарство і лісопереробна галузь - значення для розвитку області» 12 серпня.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що через контакт з громадськістю є можливість обговорити питання, щоб визначити нові правила гри у кадровій та господарській політиці ВОУЛМГ. Він висловився на підтримку колишнього керівника управління Василя Мазурика, зауваживши, що за часів його керівництва жодне державне підприємство у галузі не працювало зі збитками.

Своєю чергою, присутні активісти звернули увагу на те, що вже друга кандидатура викликає негатив у суспільстві. Їх обурило те, що нового тимчасового виконувача обов’язків начальника представили сьогодні о 8 ранку, проігнорувавши будь-які обговорення з громадськістю.

Виконувач обов’язків голови ОДА Сергій Кошарук розповів, що наразі оголошений конкурс на заміщення вакантної посади керівника ВОУЛМГ. Під час конкурсу визначать кандидатури, які подаватимуть на місця для погодження керівниками місцевих адміністрацій. Він запевнив, що після цього кандидатури розглядатиме громадська рада при облдержадміністрації та відбудуться громадські слухання. На час проведення конкурсу державне лісове агентство призначило тимчасового виконувача обов’язків, якого, відповідно до законодавства, узгоджувати з місцевою адміністрацією не потрібно.

Він просив активістів наводити конкретні факти про керівника, який їх не влаштовує, а називати Олександра Кватирка «людиною Колісника», мовляв, некоректно, адже тоді можна ставити подібні питання щодо всіх керівників лісових господарств області, які працювали за старої влади.

На це пролунали вигуки: «ви злодія ставите!».

Громадський активіст Аркадій Соломатін припустив, що невдовзі, можливо, Олександра Кватирка так само без обговорення призначать на посаду керівника ВОУЛМГ. Він повідомив, що цього посадовця ще у березні затримали активісти у нетверезому стані. З його слів, є відеозапис, де п’яний Олександр Кватирко пропонує гроші працівникам міліції.



Своєю чергою, адвокат Сергій Величко вказав на те, що Олександр Кватирко є фігурантом декількох кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним використанням бюджетних коштів на попередніх посадах, наприклад, на посаді директора Цуманського ЛМГ.



Як зауважив колишній працівник ВОУЛМГ Віталій Жабчук, призначення тимчасового виконувача обов’язків є спробою обійти законну процедуру конкурсу для призначення на вакантну посаду. Він запевнив, що готовий на кожному судовому процесі давати свідчення про колишніх керівників лісово-мисливських господарств на Волині. Віталій Жабчук наголосив, що «люстрованого» раніше Олександра Кватирка зараз намагаються повернути, попри те, що він є фігурантом кримінальних проваджень і повинен нести відповідальність.



Сергій Кошарук зазначив, що вперше почув сьогодні про кримінальні провадження стосовно Олександра Кватирка. Він просив активістів надавати цю інформацію у письмовому вигляді, пообіцявши відреагувати на це.

За підсумками круглого столу підготували резолюцію, у якій, зокрема, відзначили, що практика кулуарних кадрових призначень у лісовій галузі є неприпустимою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
правда Показати IP 12 Серпня 2015 15:38
Хто такий жабчук? Це г**ль не потрiбна яка за своэ гниле життя не забив ржавого гвоздя лiзе як жаба всюди i без толку а сам забув як ганяв по лiсгоспах i збирав бабло по директорах i говоривших що шеф в курсi а зараз прикидаэтся патрiотом.жабчук забирай з собою Величка i пиз...йте на схiд там патрiоти потрiбнi не забудьте з собою взятии Шеремету.
лісник до правда Показати IP 12 Серпня 2015 23:40
Місяців з 5 Ви гнали на щеремету писали заяви на нього, а тепер він до Вас на ти. продались Ви поліщуки. Скільки Вам потрібно дати щоб Ви нового керівника зауважали.
правда Показати IP 12 Серпня 2015 15:50
Рiк назад адвокат Величко ограби в галузь на 150 тис грн його тодi все влаштовувало а коли корито вiд нього забрали то перестало влаштовувати от такий Величко борець за справедливiсть.паре Величко ви недовели жодноi справи до кiнця буде справедливо коли ви повернете когти лiсгоспам i тодi маэте повне право щось здесь комусь доводити.
Ковель Показати IP 12 Серпня 2015 15:51
"Сергій Кошарук зазначив, що вперше почув сьогодні про кримінальні провадження стосовно Олександра Кватирка. Він просив активістів надавати цю інформацію у письмовому вигляді, пообіцявши відреагувати на це". Він все чує вперше. Це його стиль роботи. Хто знає цю п**куду, в того зразу виникає бажання навіть при згадці про нього сплюнути.
волиняка Показати IP 12 Серпня 2015 15:54
А чому тих "активістів" цікавлять лише посади і у "хлібних" місцях? Чому не зберуть пресуху з приводу цін на газ, ЖКП, ціни у аптеках, маркетах... Це громаду не цікавить, ви ж називаєтесь "громадські"?:) Лише громадою прикриваються, а самі шукають що і де урвати! Нехай скажуть де самі працюють, а то після виборів і той Пирожик буде безробітним і що - знову шолома нацепить і піде Раду штурмувати, а там саме такі "штурмовики" і зібрались!
Ігор Показати IP 12 Серпня 2015 15:55
Я проти колісниківщини, але ті громадські активісти - такі самі як і він. дуже здивувало, що величко - громадський активіст...
лісник Показати IP 12 Серпня 2015 15:57
В країні війна,а ця четвірка ділить посади,люди, майте совість,призначили людину нехай працює.
345 Показати IP 12 Серпня 2015 15:59
а де громадській активіст соломатін мерса взяв не сказав
Всезнайко до 345 Показати IP 12 Серпня 2015 17:06
коментар було видалено
543 до 345 Показати IP 12 Серпня 2015 20:30
це точно!!!!бандюки ці активісти
Кіркоров Показати IP 12 Серпня 2015 16:01
Сергію Кошаруку повинно бути соромно, іти на представлення чиновника і незнати про нього нічогісінько, а ні про кримінал, а ні про результати люстрації, а ні про приховане майно - "готовиться нада до встречи со звездой"...
Дьодік до Кіркоров Показати IP 12 Серпня 2015 16:28
Все він добре знає - просто клеїть дурня і вважає народ (не безпідставно) за лохів.
Андрій Показати IP 12 Серпня 2015 16:30
навіміну від інших дописувачів чи коментаторів, я відповідаю за свої слова та не буду шифруватися як боягуз. Щодо сьогоднішнього зхаходу, можна було уже в кінці зробити висновок що Кошарук пригасив полум*я яке вирувало на початку засідання круглого столу. Аде в першу чергу більшості хвилювало кадрове питання. А не розвиток лісової галузі, а саме зібльшення заробітньої плати чи кадрів. Але склалось враження, що деякі активісти виступили та потім змирились із засіданням круглоого столу. Однак хочу наголосити, що Кошарук говорив про те що не допустить розвитку корупційних схем, та буде боротися з корупціює. Однак сам же фактифно пролобіював призначення нового типу тимчасового директора з чотирма кримінальними справами ( а ще родича Колісника Богдана ). ТОму сам же Кошарук руками Гунчика та Колісника, це все одна мафіозна контора, поставили типу тимчасо директора для подальшого розвитку корупційних схем. Так що мудаки такі як Кошарук, Колісник Богдан, Кватирка Олександр (який тітушок на антимайдан організовував) сьогодні хочуть керувати лісом.... хоча Бозя є на небі...як приклад з Єремєєвим....Слава Україні ! Та смерть ворогам!
Всезнайко Показати IP 12 Серпня 2015 17:06
Знову повилизили дебіл*ки... В АТО хтось був з цих бувших правосеків?
Лісник Показати IP 12 Серпня 2015 17:07
Ви спитайте в лісників при кому більше крали ліс при Коліснику чи при Мазурику, на що всі дружньо скажуть, що при Мазурику, а те що на даний час лісопродукція піднялася в ціні, то Ви зайдіть в супермаркет і гляньте на скількі піднялися продути до рівня долара по курсу 8.
АТО Показати IP 12 Серпня 2015 17:14
Таких,як Шеремета в АТО не беруть, стукачів і маріонеток ніхто не любить.
незалежний Показати IP 12 Серпня 2015 17:32
Основна проблема не в Кватиркові, а в способі його призначення ( вночі ), в способі представлення ( керівником громадської організації ) та в подвійних стандартах нашого обласного керівництва- ми нічого не погоджуємо, нічого не знаємо ( зі слів Кошарука ) , але в 8-00 ми на представленні. Сама присутність заступникам голови облдержадміністрації на подібному заході, як посадової особи, і вже схвалення даного призначення. Дуже шкода , що "народні слуги" згадують про народ лише тоді , коли потрібно переділити владу або захистити свої власні інтереси.А далі люди - це непотрібний баласт. Для чого писати Конституції, закони про люстрацію,створювати громадські ради. проводити різні слухання - адже всерівно зробимо так як цар скаже. Тоді скажіть , будь-ласка , для чого ці всі високі гасла, промови. Ми згадуємо своїх героїв лише під час похорон і зразу ж забуваємо за що вони поклали голову . Ось і вся мораль. А пану Кватирку побажання( те що не зробив Мазурик )- представити план першочергових заходів у зміні системи лісового господарства Волині ( по всіх напрямках діяльності) без різної там водички , а з конкретикою та винисти його на широке публічне обговорення.Тоді буде видно , що його цікавить доля галузі , а не "привілеї" займаної посади
Василь Показати IP 12 Серпня 2015 17:33
Коли будутьконфіскації????? СКІЛЬКИ МОЖНА МІЗГИ ПУДРИТИ РОЗМОВАМИ?
лучанин Показати IP 12 Серпня 2015 17:59
Ні Жабчук , ні Величко ніякі громадські активісти, а тільки хочуть бути біля корита. вони мутять воду, і на цьому заробляють бабло.Нехай адвокати скажуть хто такий Величко, а лісники хто такий Жабчук.
Всезнайко до лучанин Показати IP 12 Серпня 2015 23:06
коментар було видалено
старий лісник Показати IP 12 Серпня 2015 18:34
Шановні представники громади. Не робіть бурю в склянці води.Розум працівників Волинського лісу дозволить їм самим розібратись в кадрових питаннях.Справжнім лісоводам непритамні зверхність, блюзнірство,хамство,зрада.Такі люди не можуть вирощувати ліс коли результати їх роботи оцінять наступні покоління. Ці люди працюють на майбутнє Вас, Ваших дітей та онуків.Тому дайте їм спокій і краще займіться бурштином, митницею( сьогоднішній хабар 1300 баксів) мобілізацією , обмілінням Світязя і т.д. і т.п. Всім заспокоїтись і до праці.
Швондери сучасності Показати IP 12 Серпня 2015 19:25
Що з себе представляють ці "громадські активісти"? Лузери повні! Ото соваються, як неприкаяні, по різних кабінетах і товчуть воду в ступі. Патякають аби про що.
смерть Показати IP 12 Серпня 2015 20:36
бачу бурштинокопачів, а не активістів. Бакулін В"ячеслав ГО Спілки Обіжених Добровольців- яким влада разом із Лимальом не дозволила копати бурштин. логічно бурштинщики хочуть свого голову. мабуть із цим не можуть домовитися про копання СОНЯЧНОГО КАМЕНЮ
ааа Показати IP 12 Серпня 2015 22:14
ативісти це ті зацікавлені люди як в кожному свому русі бачать вигоду, інакше й пальцем не шевелять. Так як й той адвокат кацап, який такий українець, а ні слова по українські не говорить. Далі, Бойко, Шишко, теж мені активісти. Хлопці йдіть пасти свиней в село, а не вказувати що тут й як робити. Мафія йй без лузерів розбереться.
петро до старого ліс Показати IP 12 Серпня 2015 22:19
Це пусті слова. На даном часі справжні лісоводи вимерли як мамонти. НЕМАЄ жодного майстра лісу і вищих чинів, які б не повинні сидіти в тюрмі.( крім спеціалістів природніх парків і базисного розсадника)Система не дає на протязі 20 років відпусток, навіть коли майстер формально у відпустці, він виходить на роботу і працює,змушений красти, щоб вижити,,це лісовий безправний раб, де там йому до вирішення таких високих питань, він пукнути в лісі боїться у присутності свого директора чи ПОЦа з управління. Чим більше стажу- тим більші залишки, в натурі пусто, ось за це їх і тримають, як за яйця,так що без доброго штурхана з боку свідомих і сміливих, часто безрозсудних земляків ,. не обійтися. Владі, яку ми обрали за такі маневри повинно бути стидно. І не говоріть про МАзурика- цей кадр пройшов школу Колісника, як в УКраїні "Рулили донецкие", так на Волині в лісі-цуманські. Пора садити "творців лісу",бажано з верхнів чинів, вони вже за...ли своїми апетитами і пустобріхами?
старий лісник до Пет до петро до старого ліс Показати IP 13 Серпня 2015 06:45
Ви мудра людина,але не виставляйте себе слабаком.Або боріться з неподобством, або ідіть з посади. Третього не дано.Вас тримають за одне місце, тому що Ви це дозволяєте або своїми діями до цього приводите. Не принижуйте працівників лісу, тому що негідні вчинки кількох людей не дають права принижувати багатотисячний колектив. Біда України в самих українцях.
Ухвала Показати IP 12 Серпня 2015 23:32
Колісника вернути і буде порядок, а тих ур*дів " активістів" розстріляти.
ДО ПЕТРА Показати IP 12 Серпня 2015 23:33
МОЛОДЕЦЬ ! УСЕ ВІРНО З ВЕРХУ ДО НИЗУ ,КАЙЛО КОЖНОМУ ЛІСНИКУ В РУКИ І КОШАРУКА СТАРШИМ ,****** У СВІЙ КАРМАН,ЗЕМЛЮ В КОВЕЛІ ****** ПРОДАЛО ,ЩО ЛЮД СЬГОДНІ ПЛАЧЕ ,ПОЛІКЛІНІКА ,ВОДОСХОВИЩЕ,КВАРТИРА КОХАНЦІ І ПУТІШЕСТВІЄ ДО ЛУЦЬКА НА РОБОТУ ЗА ЗАРПЛАТУ,********.
888 Показати IP 12 Серпня 2015 23:40
ДЯКУЮ МОДЕРАТОРУ ,ЩО НЕ УСЕ ВИТЕР .
888 ДО УХВАЛИ Показати IP 12 Серпня 2015 23:43
УХВАЛА !СЕБЕ В СПИСОК ДО РОЗСТРІЛУ ПЕРШИМ ПЕРЕД КОЛІСНИКОМ ПОСТАВ І РАЗОМ НА ГІЛЛЯКУ КОМУНЯКІВ.
працівник до 888 ДО УХВАЛИ Показати IP 13 Серпня 2015 00:02
Ви вже достали ми всі колісники. І Щеремета і Мазурик І НОвосад, лідок + родня. Так що нам робити? Рибчинський та Ляхович також .
Анонім Показати IP 13 Серпня 2015 00:23
Громадські активісти,хто ви? ,що ви зробили?,і цікаво де ви працюєте?,ГАНЬБА вам, гидко вже на вас дивитися.Прочитайте коментарі,які люди написали ІГОРЮ МИРОНОВИЧУ-ЦЕ ЛЮДИНА З ВЕЛИКОЇ БУКВИ, ЯКА ДІЙСНО ЗРОБИЛА БАГАТО ДЛЯ ВОЛИНІ,
еколог Показати IP 13 Серпня 2015 09:12
Ганьба Гунчику і Кошаруку за звільнення кудрявцева, Самосику і Мазурика не дивлячись на їхню професійність а зважаючи лише на їх партійність їх і було звільнено. А гунчик як на свому заводі який він завалив роздерибанив і тисячі людей лишились без роботи то скажіть як такого турка ставити губернатором він вже область розвалив а що далі буде
єгер Показати IP 14 Серпня 2015 01:06
нехай краще активісти скажуть ,як у звірівських угіддях ,замість того щоб ловити браконєрів,самі у багажниках возять додому оленів,а при Кватиркови такого не буде
Суслік Показати IP 14 Серпня 2015 12:05
Шеремета сьогодні тримає усе господарство Волині: своїм розумом, цінним досвідом. Його поставити керівником -- і все було б добре.
Аналітик Показати IP 14 Серпня 2015 22:43
Люди добрі невже ніхто не розуміє, що до призначення Кватирка добряче приклав руку Колісник,перша ластівка був синок,але Ромчик мав розум, побачив кіпіш тай плюнув,а тепер такий самий маневр проводять з Кватирком,а може люди перебісяться та він вже й залишиться на посаді,Колісник думаєте дарма всілякі проекти по видобутку бурштину в облраду носить,а прибутки з лісу впали,от і пхають Сашу в началники,а Саша керувати і гроші дуже любить,вже он працівники галузі розповідають, що "князь" Кватирка видав указ що до його на прийом треба за тиждень записуватись,а що буде через місяць?Буде мати працівників взагалі за бидло,а всі директори,лісничі пісяють в штани, щоб не залишитись без тих кількох крадених кубів лісу,хоча мали б першими зібрати колективи та їхати гнати геть злодюгу й служаку Колісника, за останній рік лісгоспи хоч якусь техніку покупляли,а зараз знов вся вивозка через Кватиркові фірми буде йти.Лісничі з Цумані й Володимира кажуть що такого злодія як Саша до того не бачили,найкращі дуби та сосни повирізував,крав СОТНЯМИ кубів щомісяця.А щодо активістів,то може вони й не ідеали,але по крайній мірі це п"ять- шість,людей які не бояться сказати слово проти такого ганебного призначення . для галузі,та й області тим самим Гунчику та Кошаруку.Він хоче домовлятися з самообороною,то нехай розкаже як тітушок на майдан проплачував та хлистовозами трасу на Київ перегороджував,щоб автобуси з людьми на майдан не пустити.Невже хтось думає,що Кватирко за рік перетворився з злодія на альтруїста який буде працювати на зарплату?Хтось думає, що його цікавлять лісові культури та освітлення з прочистками,його цікавлять гроші, тільки гроші:відбити і заробити.А як зараз цей самозакоханий нарцис буде знущатись з тих директорів,хто хоч слово проти скаже,в джинсах і кросовках на нараду ніхто не приїде як при Васі.А саме головне питання до керівників агенства: невже в цілій Україні немає достойного та порядного спеціаліста який ніяким чином не був би пов"язаний, ні з Колісниками, ні з теперішніми обласними босами?Одним словом:якщо ми жителі області хочемо ,бачити через 3 роки чагарники та самі ділянки замість лісу,а працівники галузі бути безправними рабами з мізерними зарплатами,й без жодних перспектив на майбутнє,то хай буде кватирко...
леонід Показати IP 8 Вересня 2015 21:52
Величко це зам начальника третього цеху заводу Мотор якому Мотрунчик не дав квартири тому що його жінка вже від заводу отримала через цей випадок він увійшов в конфлікт з Мотрунчиком,що смерті подібно,і сам написав рапорт до честі Миколи Івановича він його задовільнив. Величко не юрист вінтупий технар авіатехніки якого мама ваштувала на авіазавод, а він ради вигоди женився на дочці командира Ваильченка одним словом мразь яка ненавидить Україну він вміє тільки арапа правити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus